29 gün önce kurulan HAS Parti, haziranda yapılacak genel seçime katılabilmek için dün büyük kongresini yaptı. Beklenenden daha çoşkulu geçen kongrede Numan Kurtulmuş tek liste ile girdiği Genel Başkan seçildi. AK Parti"yi 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan bildirisi ile hesaplaşmamakla eleştiren Kurtulmuş, “AKP başörtüsü sorununu da erteledi. Bu halkı sıkıyor” dedi. “Ne sağcıyız ne solcuyuz. Bizi muhafazakârlık, liberallik bağlamıyor” diyen Kurtulmuş, Balyoz darbe planına ilişkin belgelerde ismi, eski milletvekili, yeni HAS Partili Mehmet Bekaroğlu"nun akrabası olduğu belirtilerek “fişlenen komutanlar” arasında geçen emekli Tümgeneral Yalçın Pehlivanoğlu ve Türkiye Birleşik İşçi Partisi eski Genel Başkanı Zekai Kılıçaslan"ı GİK"e aldı.
Kurtulmuş, konuşması sırasında dili sürçtü ve halkın sesi yerine "halkın kurtuluşu" dedi. Kurtulmuş, zaman zaman konuşmasında salonda bulunanlara “yoldaş” diye seslendi.

Muhafazakarlık bağlamaz
Kurtulmuş, 65 kişiden oluşan Genel İdare Kurulu"na hem soldan hem de Milli Görüş kökenli isimleri aldı. GİK"te, dünkü kongrede HAS"a katılan emekli Tümgeneral Yalçın Pehlivanoğlu, Türkiye Birleşik İşçi Partisi eski Genel Başkanı Zekai Kılıçaslan, Emeğin Partisi"nde siyaset yapan Cem Somel, türbanlı olarak milletvekili seçilen Merve Kavakçı"nın eşi Cihangir İslam, DP"de Genel Başkan Yardımcılığı yapan Çağrı Erhan, ANAP"ta Grup Başkanvekilliği yapan Beyhan Aslan, ANAP"ta kadın kolları başkanlığı yapan Ebru Kurban, Maliye Bakanlığı eski Müsteşarı Hasan Basri Aktan, Ömer Vehbi Hatipoğlu, Şeref Malkoç, Teoman Rıza Güneri gibi isimler de yer aldı.

Has Parti kongresine AK Partililer geldi Saadet gelmedi

Kurtulmuş"un ayrıldığı Saadet Partisi kongreye temsilci göndermezken, Ak Parti"den ise Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu"nun da aralarında bulunduğu 4 milletvekili katıldı.