"Ne olur ölmeyin. Allah'ım bu rüya olsun"
YALOVA'da dün akşam meydana gelen trafik kazasında caddeden karşıya geçmek isteyen Mehmet Hanefi Ortaş (45) eşi Güler (32) ve 5 yaşındaki kızı Merve Ortaş'a otomobil çarptı. Hafif yaralandığı kazada eşi ve kızını kaybeden Mehmet Hanefi Ortaş, yerde yatan cesetleri okşayıp severek, "Ne olur ölmeyin. Allah'ım bu rüya olsun" diyerek gözyaşı döktü. Cesetleri kucağına alıp hastaneye götürmek isteyen Mehmet Hanefi Ortaş güçlükle sakinleştirildi.

Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi'nden geçen E-130 karayolunda dün akşam meydana gelen trafik kazasında, caddeden karşıya geçmekte olan Mehmet Hanefi Ortaş, eşi Güler ve kızı Merve Ortaş'a Kocaeli'den Yalova'ya gitmekte olan Ramazan A.'nın kullandığı 77 DS 658 plakalı otomobil çarptı. Mehmet Hanefi Ortaş'ın hafif yaralandığı kazada Güler Ortaş ile kızı Merve olay yerinde yaşamını yitirdi. Eşi ve kızı gözleri önünde ölen Hanefi Ortaş sinir krizi geçirdi. Üzeri örtülü olan kızı ve eşinin nabzını kontrol edip saçlarını ve vücutlarını okşayan Mehmet Hanefi Ortaş, "Ne olur ölmeyin. Allah'ım bu rüya olsun. Ben şimdi ne yapacağım. Keşke ben de ölseydim" diyerek gözyaşı döktü. Vücudunun sıcak olduğunu söylediği kızının cesedini kucağına alıp hastaneye götürmek isteyen acılı adam sağlık görevlileri ve polisler tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Yalova-Kocaeli karayolunun bir saat kapanmasına neden olan kazayla ilgili soruşturmaya Yalova Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. Gözaltına alınan otomobil sürücüsü "Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan adliyeye çıkartılacak. DHA