Veterinerler, avcılar tarafından vurulduktan sonra kendilerine getirilen ve ne olduğu anlaşılamayan bu canlının gizemini çözmeye çalışıyor

Avcılar tarafından vurulduktan sonra vücudunun ilginçliği sebebiyle veterinere götürülen "mutant" canlı, herkesi hayrete düşürdü.

Ukrayna'nın kırsal bölgesinde avcılar tarafından vurulan gri renkteki canlının sivri dişleri, uzun bir boynu var. Arka ayakları bir kangurununkiler kadar uzun olan gizemli hayvanın ön ayakları normal uzunlukta. Avcılar hayvanın hem kanguruya, hem köpeğe hem de tilkiye benzediğini düşünüyorlar.

Hayvanın fotoğraflarının internet üzerinde yayılmasının ardından ortaya çıkan komplo teorilerinden ilki, radyasyon zehirlenmesi sebebiyle canlının değişime uğradığı yönünde. Diğer bir teori ise, canılının kimyasal ya da biolojik testler yürüten gizli bir Sovyet tesisinden kaçtığı iddiasına dayanıyor.

Ukrayna'da, olayın yaşandığı bölgenin veterinerlik bürosunun yöneticisi Mikhail Ilchenko "Hayvan bir tilkiye, kurda ya da rakuna benzemiyor. Kesinlikle bir sansar da değil. Ancak dişlerinden anladığımız kadarıyla etobur bir avcı olduğundan eminiz." diyor.

Veterinerler, hayvanı Zaporozhye Üniversitesi'ne götürdü, ancak burada da canlının türü çözülemedi.

Üniversitede yönetici olan Alexander Korotya da yapılan testlerin hayvanın türünü belirleme konusunda yetersiz kaldığını söylerken, bu hayvanın melez bir canlı ya da mutant olduğuna inandığını belirtiyor. (Milliyet)