Kendisini yönetmen olarak tanıtıp, film yıldızı olmak isteyen genç kızları kandırarak paralarını dolandırdığı iddia edilen Ahmet Hakan Yaşar, 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tanıştığı genç kızları, “Seni filmde oynatacağım” diyerek dolandırdığı iddia edilen Ahmet Hakan Yaşar, aynız vaatte bulunduğu sigortacı Seçil A. tarafından mahkemeye verilmişti. Seçil A., “Bana, "Biz ne kazmaları adam ettik. Senin bu işi yapmaman imkansız" dedi ve dizilerde rol verebileceklerini söyledi” dedi. Kendisini yönetmen olarak tanıtan Ahmet Hakan Yaşar ile Yeliz K. aracılığıyla tanıştığını ileri süren Seçil A., “Bana, yeni çekilecek bir dizide, "Doktor Pınar" rolünü teklif etti. Bu role alışabilmem için uzun bir süre birlikte olmamız gerektiğini söyledi. Ben de kendisine güvenip teklifini kabul ettim. Bu şekilde yaklaşık 2 ay benim evimde kaldı. Bu süre içerisinde kredi kartlarımdan 15 bin TL çekti. Kredi ödenme zamanı gelince bahane uydurdu. Dizide oynayacağıma inandığım için işten çıkmıştım. Borcu istediğim için beni tokatladı” iddiasında bulundu.

Karar ertelenmedi

Şikayetçi Seçil A."nın tanık olarak gösterdiği arkadaşı Sinem Ç. de kendisini “Hakan Erdoğan” olarak tanıtan şüphelinin, kendisini de “rol” bahanesiyle kandırdığını ve bu amaçla 900 TL"sini aldığını ileri sürdü. Tanık Sinem Ç., şüpheli Yaşar"ın şikayetçi Seçil A."nın evinde olduğu bir sırada kendisini taciz etmeye kalktığını iddia etti.
Sarıyer 1. Asliye Ceza Mahkemesi"nde görülen ve yaklaşık 1.5 yıldır süren davada, karar çıktı. Suçu “sabit” bulan ve şüpheliyi 2 yıl 4 ay hapisle cezalandıran mahkeme, daha önce işlediği suçlar, kişiliği, suça eğilimi ve şikayetçilerin zararının giderilmemiş olması gibi nedenleri göz önünde bulundurarak, Yaşar"a verilen cezayı ertelemedi. Böylece, daha önceden de dizilerde görev vereceği vaadi ile kandırdığı genç kızları taciz ettiği iddia edilen 5 ayrı suçtan sabıkası bulunan sahte yönetmene hapis yolu görünmüş oldu.