Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyareti sırasında Türkiye'nin Ermenistan'a yönelik telafisi güç tavizler verdiğini savunarak, Azerbaycan'ın Türkiye'nin kardeş ülkesi olduğunu ve yaşananlara çok üzüldüğünü söyledi.
15 Mayıs 2009'daki maaş bordrolarına göre belirlenecek yetkili sendika tespiti öncesi ziyaretlere başlayan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bugün Aydın Türk Ocakları Salonu'nda sendika temsilcileriyle bir toplantı yaptı. Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Seyit Ali Kaplan, Aydın İl Başkanı Rıdvan Naci Devli ve sendika birim temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Koncuk, eğitimcilerin yaşadıkları sorunların yanı sıra ülke gündemini değerlendirdi. Türk Eğitim-Sen'in yetkisinin bu sezon da
devam etmesi için üyelerin çalışmalarına devam etmesini isteyen Koncuk, "Yetkili olmanın önemini hepimiz biliyoruz. Ancak bundan daha da önemlisi ilkeli olmak ve ilkeli kalabilmektir. Türk Eğitim-Sen insanları aldatmıyor. Sendika olarak eğitim sorunlarıyla ilgilendiğimiz gibi ülkenin sorunlarıyla da ilgileniyoruz. ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'ye ziyaretiyle TRT Ermenice yayına başladı. Türkiye-Ermenistan sınırının açılması gündeme geldi. Bu durumda kardeş ülke Azerbaycan üzüntüsünü dile getirdi.
Türk Eğitim-Sen ayrıca Avrasya Eğitimciler Birliği'nin de başkanlığını yapıyor. Azerbaycan bu konudaki tepkisini de dile getirdi. Çok merak ediyoruz. Türkiye neyin karşılığında Ermenistan sınırını açmayı taahhüt ediyor" diye konuştu.