AB'nin açıkladığı rakamlara göre, ilk sırada açık ara Fransa var. Onu, Atina'yı sürekli kemer sıkmaya davet eden Almanya-Hollanda ikilisi takip ediyor.

Bu ülkeler sık sık, AB üyesi Yunanistan'ı, sorumsuz davranarak, kazandığından çok harcamakla tenkit ediyor.

AB'nin açıkladığı rakamlara göre üye ülkeler 2010'da ilk Yunanistan'ı kurtarma paketini müzakere ederken 1 milyar Euro'luk da silah sattı. En fazla silah satan ülke açık ara Fransa oldu. Yunanistan'a 871 milyon Euro'luk silah satan Fransa'yı, Atina'yı kemer sıkmaya en sık davet eden Almanya-Hollanda ikilisi takip ediyor.

Hollanda ve Almanya'nın, Yunanistan'a sattıkları toplam silah miktarı 90 milyon Euro. İtalya 52 milyon, İspanya da 33 milyon Euro'luk satışla listedeki yerlerini alıyor. Yunanistan'a silah satışları daha önce de gündeme gelmiş ve bazı AB üyelerinin krizle boğuşan ülkeye silah satışları karşılığında destek verdiği iddiaları seslendirilmiş, eski Yunan Savunma Bakan Yardımcısı Panos Beglitis ise bunları reddetmişti.

Ancak Beglitis'in Avrupa basınına yalanlama açıklamaları yaptığı günlerde eski Başbakan Yorgo Papandreu'nun ismi açıklanmayan bir danışmanı iddiaları doğrular nitelikte sözler sarf etmişti. İsmi açıklanmayan danışman, "Hiç kimse bize ya savaş gemimizi alırsınız ya da beş kuruş para vermeyiz demiyor tabii. Ancak eğer silahlarını alırsak mali yardım konusunda daha fazla yardımcı olacaklarını net bir şekilde hissettiriyorlar." demişti.