Sayın Baykal, yoksa Ergenekon virüsünün size de bulaşmasından mı endişe ediyorsunuz?

Sayın Baykal, kaçaklarla görüşmeler mi rahatsız etti, korkmayın, kimse sizi gizlice dinlemiyor.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın Ergenekon"daki yeni dalga gözaltıları, "AKP Peronist bir hegemonya kurdu" diye değerlendirmesine yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün garip imalarda bulundu. Meclis"te basın toplantısı yapan Ergün, Baykal"a "Korkmayın, hiç kimse sizi gizlice dinlemiyor" diye seslendi. Geçen haftalarda CHP"nin Genel Merkezi"nde dinleme cihazı bulunmasının ve Baykal"ın "polise güvenmiyorum sözlerinden sonra" AKP"li Ergün"ün imalı sözleri CHP kanadında tepki topladı. Basın toplantısında Ergün şunları söyledi:

Sayın Baykal, neden panik havası içindesiniz

"Sayın Baykal belli ki, laik devlet olarak laik devletin sağladığı din ve vicdan hürriyetinden rahatsızdır, belli ki Cumhuriyetimizin hukuk devleti ilkesinden yasaların herkese eşit ve adil uygulamalarından rahatsızdır. Soruyoruz, Sayın Baykal nasıl bir cumhuriyet hayal etmektedir; bunu kamuoyuna açıklamasını bekliyorum. Bu dava münasebetiyle şu soruları sorma ihtiyacı vardır, Sayın Baykal soruyoruz, niye panik havası içerisindesiniz. Dün de sizi bir panik havası içerisinde gördük.

Sayın Baykal, bu gidiş iyi gidiş değildir

Yoksa; Ergenekon virüsünün size de bulaşmasından mı endişe ediyorsunuz? Sizi rahatsız eden başınızı ağrıtan bu mudur? Bir türlü kamuoyunun izleyemediği, CHP"nin belgesel filmi için şüpheli ve tutuklu bazı kişilere ödediğiniz parti paralarını başka bir film için harcanmış olmasında mı korkuyorsunuz? Yanlış işleri ve yanlış adamları mı finansa ettiniz. Yoksa Ergenekon zanlısı ve kaçak olan bazı kişilerle yaptığınız önemli görüşmeler mi sizi tedirgin etmektedir? Eğer böyleyse Sayın Baykal bu gidiş iyi bir gidiş değildir.

Sayın Baykal"ın taraf olması değerlendirilmeli

Sayın Baykal"ın Ergenekon davasında açıkça taraf haline gelmesi yargı mercilerinin özel olarak değerlendirmesi gereken bir durumdur. Tehdit etmeyin, şantaj yapmayın Sayın Baykal, korkmayın, kimse sizi gizlice dinlemiyor. Bırakın hukuk işlesin. Kimsenin Türkiye"yi Humeyni öncesi İran"a, Hitler sonrası faşist Almanya"ya benzetmeye hakkı yoktur. Ana muhalefete uygun düşmeyen bir safsata söylemiştir. Cumhuriyete sahip çıkanlardan hesap soruluyor iddialarıyla Türkiye"de işlenen ve işlenmek istenen cinayetlerin ve kaosun üstü örtülemez. Yasaların uygulanmadığı imtiyazlı bir sınıf yaratılamaz. Sayın Baykal ve yandaşlarının toplumu tahrik eden bir role soyunması da manidardır.
Hürriyet