Artık adına ne derseniz deyin;

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR



Kimine göre “kötü niyet”, kimine göre “tesadüf”..



Türkiye, 29 Ekim"de Cumhuriyet Bayramı"nı kutlarken, ABD"de Başkan George Bush, Beyaz Saray"da Mesud Barzani"yi ağırlayacak.



Barzani ABD"ye bu hafta başında geliyor. Ve Amerikan Başkentinde resmen “Kürdistan Bölgesel Yönetimi Devlet Başkanı” sıfatıyla ağırlanacak.



Barzani"nin ABD yönetimiyle ilk teması, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile olacak. Rice ile Salı günü bir araya gelecek olan Barzani, Çarşamba günü, yani 29 Ekim sabahı da, ABD Başkanı George Bush ile, Beyaz Saray"da bir araya gelecek.
Bush 25 Ekim 2005'te de Barzani'yi Beyaz Saray'da ağırlamıştı.





Ancak Barzani"nin temasları bu kadar değil;

ABD"de 4 Kasım"da yapılacak olan kritik seçimler öncesinde, yanına Irak"ın Kürt kökenli Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari"yi de alarak, adeta “çıkartma” yapan Mesud Barzani"nin görüşme listesinde ayrıca, iki Başkan Adayı, Cumhuriyetçi John McCain ile Demokrat Barrack Obama"nın ekipleri de bulunuyor.



Barzani, hem McCain"in, hem de Obama"nın siyasi danışmanları ile bir araya gelecek. İki Başkan adayının, seçim öncesi bu kritik günlerde kampanya sürdürüyor olmaları ise, Barzani ile görüşmelerine imkan vermiyor. Ancak Kürt kaynakları, Barzani"nin seçimleri de Washington"da izlemeyi istediğini, yani ABD Başkentinde en az 10 gün kalacağını kaydediyorlar.
HÜRRİYET