Temel atma törenine Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin ve vatandaşlar katıldı.
Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Yıldıztepe Mahallesi Kurudere mevkisindeki yaptırılacak Nazkent 2’nci etap konutlarının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Van depreminde, uygunsuz ve kurallara aykırı olarak yapılan binalar nedeniyle yüzlerce vatandaşın hayatını yitirdiğini ve binlerce vatandaşında yaralandığına işaret ederek, "Yaşananlardan ders almamız gerektiğine inanıyorum. Ev yaptıracak veya ev yapacak vatandaşların kanun ve yönetmeliklere harfi harfine uymalarını rica ediyorum" diye konuştu.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise, 64 konutluk ilk toplu konutlardan sonra gelen istekler üzerine ikinci toplu konut projesini ortaya koyduklarını ifade Ederek, “Nazilli'ye hizmet vermeye talip olduğumuzda, vatandaşlarımızın ev sahibi olmaları için elimizden gelen ne varsa yapacağımızın sözünü vermiştik. Konut seferberliği kapsamında, mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olamayan dar ve orta gelirli vatandaşların uygun ödeme koşulları ile konut sahibi olmalarına yönelik ürettiğimiz Nazkent 1’inci Etap'ta 64 adet konut ile vatandaşların hayallerini gerçeğe dönüştürüp ev sahibi olabilmelerini sağladık. İşte sözümüze devam ediyoruz. Nazkent 2’nci etap konutlarının hak sahipleri ile birlikte temel atma törenini gerçekleştirmekten çok mutluyum. Nazilli artık mimari açıdan, markalar açısından bir vizyon oluşturmak zorundadır. Bu ise hepimizin üzerine büyük yükler getirmektedir. Her şeyden önce geleceğimiz ve çocuklarımız için inşaat sektöründe böylesi yaşam alanı projelerine ihtiyaç vardır” dedi.