Nazilli Belediye Başkanlığının mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olamayan dar ve orta gelirli vatandaşların, uygun ödeme koşulları ile konut sahibi olmalarına yönelik NAZKENT-1 projesi ile yaptığı 64 konutun ardından gelen talep ve istek üzerine 162 konut daha yaparak vatandaşları ev sahibi yaptı. NAZKENT-2 konutları için başvuruların tamamlanmasının ardından 2011 yılı Kasım ayında temeli atılan 162 konutluk NAZKENT 2. Etap 100 metrekare brüt alana sahip 3+1 şeklinde 9 kat 9 blok 162 dairenin kura çekimi Noter huzurunda yapıldı. Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikah Salonunda düzenlenen kura çekilişine Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya denetiminde Özel Kalem Müdürü Işıl Karasulu, Avukat Berna Bakırcı Şafak, İnşaat Mühendisi Levent Cinaloğlu, İç Mimar Anıl Akcan ve Mimar Bahadır Çimen katıldı.

“UYGUN KOŞULLARDA EV SAHİBİ YAPIYORUZ”

Çekilişten önce konuşan Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya; “Nazilli’ye hizmet vermeye talip olduğumuzda vatandaşlarımızın krize inat ev sahibi olmaları için elimizden gelen ne varsa yapacağımız sözünü vermiştik. Öncelikle TOKİ ile yapılan sözleşmeyi iptal ettik. Amacımız daha ucuza, daha kaliteli konurlar yapmak ve malzeme teminini, işçisini Nazilli esnafından sağlayıp onlara da bir nebze destek olmaktır. İşte sözümüzün arkasındayız ve NAZKENT 1. etap konut üretimimizi geçen yıl bitirdik ve üyelerimize teslim ettik. Konut seferberliği kapsamında, mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olamayan dar ve orta gelirli vatandaşlarımızın uygun ödeme koşulları ile konut sahibi olmalarına yönelik 162 adet konut ile vatandaşların hayallerini gerçeğe dönüştürüp ev sahibi olabilmeleri yine belediyemizce sağlanacaktır. Konutlar bodrum +9 kattan oluşan 3 blok olup her blokta 54 daire bulunacaktır. Daireler yaklaşık 100 metrekare alanlı ve salon, oturma odası, çocuk odası, yatak odası, mutfak, banyo-wc ile 2 adet balkondan oluşmaktadır. Çevre düzenlemesi, otoparkları mevcuttur. Daireler yaklaşık üyelerimize 64 Bin 500 TL’ye mal olacaktır. 2013 yılı sonunda üyelerimiz evlerinde oturabilecektir” dedi.

“İLK KONUT SAHİBİNİ MUSTAFA AKKAYA BELİRLEDİ”

Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya tarafından yapılan kura çekmesiyle ilk isim belirlendi. İsmi belirlenen İlkay Kılıç kendi dairesinin kura çekilişini kendi yaptı. İlkay Kılıç C-1 blok 6’ncı kat 13 nolu dairenin sahibi olurken, NAZKENT 2. Etap konutlarının kura çekilişlerinde Nazilli Emniyet Müdürü Atıf Şahin, Nazilli Belediyespor menajeri Orhan İbiş ve Nazilli Belediyespor Basketbol takımlar sorumlusu Öğünç Tokgöz’de yer alarak kendi dairelerinin kuralarını çekerek yerlerini belirlediler. Daire sahiplerinden birçoğu kendi isimleri belirlendiğinde şanslarına güvendikleri için çocuklarına, torunlarına ya da yakın arkadaş ve akrabalarına kuralarını çektirttiler. 162 dairenin sahibinin belirlendiği kura çekilişine katılamayan ev sahipleri için kura çekilişini ise 4 Noter yaptı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png