Kardeş şehir ziyareti için Moğolistan yolculuğu dünüşünde Rusya'nın başkenti Moskova'ya giden Balıkesir Edremit'in MHP'li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, ilginç bir iddiada bulundu.

Dünyaca ünlü şairimiz Nazım Hikmet Ran'ı mezarı başında ziyaret eden Kılıç, her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği mezarın yönünün diğer mezarlara göre farklı olduğuna dikkat çekti. Başkan Kılıç, Nazım Hikmet'in Moskova'daki mezarının kıbleye baktığını ve bugüne kadar fark edilmediğini ifade etti.

Nazım Hikmet'in vefatından sonra Rusya'nın birçok devlet büyüğü ve halk kahramanı ile aynı mezarlığa gömüldüğünü hatırlatan Kılıç; "Çok dikkat çekici. Burada bulunan mezarlar genelde doğu batı yönünde. Yani Hıristiyan geleneklerine göre dizilmiş.

Ancak Nazım Hikmet'in mezar yönü farklı. Nazım Hikmet'in mezar yönü kıble. Yani bizim inançlarımıza uygun. Ruslar Nazım Hikmet Ran'ı İslami geleneklere göre kıble yönüne göre defnetmişler. Buradaki rehberimiz yıllardan bu yana buraya binlerce kişi getirdiğini, ancak bu yön farkını kimsenin fark etmediğini söyledi. Çok ilginç" dedi.