Bin 500"e yakın Nazım Hikmet hayranının katılımıyla Aytepe Anfi Tiyatro"da gerçekleştirilen anma törenine CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol, CHP Aydın Milletvekili M.Fatih Atay"ın yanında şair, yazar ve gazeteci kimlikleriyle tanıdığımız Ataol Behramoğlu, Özdemir İnce, Yalçın Bayer, İdris Akyüz, Şükrü Küçükşahin ve Aylin Kotil katılarak renk kattılar.
Kemal Anadol, Özdemir İnce ve İdris Akyüz"ün Nazım Hikmet"in hayatından kesitler verdiği gecede, Ataol Behramoğlu şiirlerini seslendirirken Haluk Çetin de gitarıyla Nazım"ın şiirlerinden bestelenen parçalardan oluşan bir müzik ziyafeti verdi. Geçmişten bugüne bir çok şiirini seslendiren Behramoğlu izleyicilerden büyük alkış aldı.
Aydın Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Şefi Özcan Yılmaz, Nazım Hikmet"in sevdiği şarkılardan oluşan küçük bir repertuarı sunarken geceye katılan vatandaşlar belediye tarafından armağan edilen Türk bayraklarını hep birlikte sallayarak Nazım"ı unutmadıklarını ve unutmayacaklarını gösterdiler.
Gecede bir konuşma yapan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Büyük şair Nazım Hikmet"i ölümünün 47. yılında saygıyla anıyoruz. Nazım Hikmet; Acısını, sevincini, mutluluğunu, hüznünü ve öfkesini sözcüklerle, mısralarla anlatan çağımızın en büyük yazarıdır. Özlemi ondan daha iyi anlatan, kurtuluş savaşını ondan daha iyi destanlaştıran olmamıştır. Atatürk"ümüzü "Sarışın bir kurda benziyordu. Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı" sözleriyle ondan daha iyi kimse anlatamamıştır. Nazım, büyük sevdaların adamı, coşkunun sembolüydü. O koca yüreğine yeri geldiğinde bir çocuğun sevecenliğini ve yumuşaklığını, yeri geldiğinde bir ordunun savaşçı ruhunu yerleştirmeyi bildi. Ne yazık ki bu büyük usta dönemin siyasi kaygılarından dolayı vatana hasret bir yaşam sürdü. Ama o bizim gönlümüzde hak ettiği şekilde yaşamaya devam ediyor. Nazım Hikmet bizim. Bizim olduğu içinde ülkesinden uzak hayatını kaybetmesi, ne şiirlerinin ne de kitaplarının yasaklanması Nazım'ı unutturmadı, unutturamadı. Sadece bu günümüz için değil, yarınlarımız için de büyük önem taşıyan büyük şair Nazım Hikmet"i ölümsüzleştiren bu tür etkinliklerin sayılarının artması en büyük dileğimizdir. Bu anlamda Aydın Belediyesi olarak bizler, elimizden gelen gayreti sarf ederek Nazım Hikmet sevgisinin gelecek nesillere taşınmasını sağlamaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
Başkan Çerçioğlu, gecenin sonunda katılımcılara çiçek verirken Anfi Tiyatro"yu dolduran Aydınlı Nazım hayranları da bu muhteşem gecenin sonunda etkinliğe renk katanları dakikalarca alkışladılar. iha