Alan gezisi kapsamında Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri pide yapmayı öğrendi.
Nazilli Kısmet Pide Salonunu ziyaret eden Zübeyde Hanım Anaokulu okul yönetimi ve öğrencileri ilk olarak pidenin tarifini aldılar. Pidenin yapılışını yakından inceleyen minikler daha sonra ustaya yardım ederek pidenin hazırlanmasına yardımcı oldular. Hazırlanan pideleri yakından inceleyen minikler, öğle yemeğinde de hazırladıkları pideleri yediler.
“ALAN GEZİLERİ, ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNİ DESTEKLİYOR”
Okulda çocuklar, ilköğretime bilişsel düzeyde hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğreniyorlar diyen Okul Müdürü Hicran Toprakçı; “Okul öncesi eğitimin önemli amaçlarından biri olan çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmayı yaptığımız inceleme ve alan gezileri ile destekliyoruz. Araştırmalar uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocukların, daha hızlı ve başarılı gelişim gösterdiğini ortaya koymuştur. Alan gezileri de çocukların tüm gelişim alanlarını desteklemektedir. Çocuklar gezilerde gözlem yapma, inceleme, merak duygularını giderme gibi fırsatlar bularak bilişsel gelişimle ilgili kavramları kazanmaktadırlar. Çocuğun çevresi ile iyi iletişim kurması, arkadaşları ile işbirliği yapması, grupla beraber çalışma, sorumluluğunu yerine getirme ve yaratıcılığın gelişmesi içinde bu tür geziler önemli fırsattır. Geziler çocukların yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlar. Çocukların ilgisini çekecek, yöresel, kültürel ve güncel önem taşıyan her mekân çocuk için doğal öğrenme alanıdır.”
“OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ŞART”
Okul olarak bu bilinçle her fırsatı değerlendirmeye her ortamı ve her olayı öğrenme aracı olarak kullanmaya çalışıyoruz diyen Toprakçı; “Bu hafta içerisinde kütüphaneyi ziyaret eden öğrencilerimiz için Nazilli de önemli bir yere sahip olan pidenin yapılış aşamalarını izlemek üzere pide fırınına götürdük. Yapılışını izledikleri pideleri arkadaşlarıyla birlikte yemekte çocuklarımıza ayrı bir keyif ve kazanım sağladı. Yarında okulumuzda çocuklarımıza bir tiyatro oyunu izleme imkanı sunduk. Hafta sonu da okul aile birliğimizce düzenlenen gezi ile çocuklarımızı İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı ve Kemalpaşa At Çiftliği ne aileleri ile birlikte götürmeyi planlıyoruz. Yarınlarımızın yetişkinleri olacak olan çocuklarımızı sevgi ve güven ortamı içinde, kendine güvenen, bireysel ve toplumsal sorumluluğunun bilincinde, kültürel ve manevi değerlere saygılı, yeterliliklerinin farkında olan, problem çözme becerisine sahip, girişimci, estetik duyguları gelişmiş, yaratıcı ve başarılı öğrenciler yetiştirerek ilköğretime ve geleceğe hazırlamak için üzerimize düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz ve mutlu çocuk, mutlu okul, mutlu aile ve mutlu Türkiye için okul öncesi eğitim şart diyoruz” dedi.