Uzun Çarşı"da faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar, öğle namazı sonrasında aşure dağıttı. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Belediye Meclis Üyeleri ve esnafların katılımıyla Uzun Çarşı"da bulunan Kestane Camii"de kılınan öğle namazının ardından cami önünde yaklaşık 2 bin kişilik aşure dağıtımına, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda esnaf katıldı.
Belediye Başkanı Alıcık, esnaf ve sanatkarların sosyal yardımlaşma ve dayanışma konusunda topluma örnek olmayı sürdürdüğünü belirterek, Aşure Günü"nde de kendi aralarındaki dayanışma ile 2 bin kişilik aşure dağıtıldığını söyledi.
Yaklaşık 50 esnafın bir araya gelerek aşure etkinliği düzenlediklerini ifade eden esnaflardan Mesut Öztunç; “Nazilli"de var olan kardeşlik ve din dostluğunu daha da pekiştirilmesi adına bu etkinliği düzenledik. Yıllardır Nazilli esnafımız bu Aşure hayrını geleneksel hale getirerek yapmış. Fakat son 3-4 yıldır bir araya gelerek bir türlü gerçekleştirememiş. Biz bu yıl öncülüğünü yaparak tekrar Aşure hayrını gerçekleştirdik. Uzun Çarşı"da yaklaşık 50 esnafımız bir araya gelerek 2 bin kişilik aşure hayrına destek verdi herkese teşekkür ediyor, hayırlarının kabul olmasını diliyorum.” dedi.
Esnafların kendi imkanlarıyla hazırladığı aşure dağıtımına vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. Dua edilerek başlanan etkinlikte Başkan Alıcık ve esnaflardan etkinliği düzenleyen Mesut Öztunç bir süre birlikte kazanların başına geçerek esnafa aşure dağıttı.