Nazilli Profesyonel Aşçılar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ilçede ilk kez yapılan iftarlık helva etkinliğinde dernek üyesi aşçıların cadde ortasında pişirdikleri kazanlar dolusu helva ilgi odağı oldu. Nazilli’nin en işlek caddesi olan Hürriyet Caddesi Mimar Ahmet Şensan Kültür Merkezi önünde dernek binalarının hemen yanında caddeye onlarca kazan koyarak helva yapımına girişen aşçıları görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Nazilli’de düğün ve cemiyetlerde yaptıkları lezzetli yemeklerle binlerce vatandaşı doyuran ve her biri birer marka olan profesyonel aşçıları bir arada gören vatandaşlar şakayla karışık olarak “Aşçılarımız acaba kazan mı kaldırdı” demekten kendilerini alamadı. Dikkatli bakışlarla helvanın hazırlanmasını izleyen caddeden geçenler hazırlanan helvanın bir ton olduğunu öğrendiklerinde ise “düğünlerde bile bunun onda birini görüyorduk. İlk defa bu kadar aşçıyı ve bir ton helvayı bir arada görüyoruz. Hayırlarını Allah kabul etsin” dediler.

Geçen yıl yine Ramazan Ayında ilçede bir ilki gerçekleştirerek 10 bin kişilik lokma döküp dağıttıklarını ifade eden Nazilli Profesyonel Aşçılar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şaban Kutlu, “Bu yılda helva yapmaya karar verdik. Her biri profesyonel olan Nazillili Aşçılarımız, Ramazan Ayında hem hayır yapmak hem de en iyi helvayı pişirerek ‘Uzun ve sağlıklı yaşamın merkezi Nazilli’ sloganına uygun olarak ilçemizin ismini aşçıları ile de duyurmak istedik. Çünkü Nazillili aşçılarımız, özellikle dernek üyesi aşçılarımız, birçok büyük projeye imza atmış olan profesyonel aşçılardır. İlçede her hafta en az 100 ayrı cemiyette yemek yapan aşçı başı dediğimiz değerli ustalardır. Her sene yapmış olduğumuz yöresel yemeklerimizi ve tatlılarımızı devasa boyutlarda yaparak dikkat de çekiyoruz. Ege Bölgesinde en güzel helvayı, en güzel yemekleri, en güzel helvayı Nazillili aşçılarımız yapar. Herkesi iftarda helva yemeğe davet ediyoruz” dedi.

Bir ton malzeme kullanıldı

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Özcan İktu, Nazilli’nin helvasının çok meşhur olduğunu ifade ederek, “İlçemizin tahin helvasının yanı sıra irmik helvası da çok meşhurdur. İçinde her biri özenle ve kaliteli ürünlerden seçilmiş olan künar, fıstık, çam fıstığı, Hindistan cevizi, şeker, irmik, süt, vanilya ile helvamızı yaptık. Toplamda bir tonu bulan helvamız özenle tüm aşçılarımızın katılımı ile hazırlandı. En az 10 bin kişiye dağıtılarak insanlarımız evlerinde huzurlu, tatlı bir lezzet tadarak iftarlarını açacaklar. Birlik ve beraberliğimizi sağlayan tüm aşçı arkadaşlarımıza ve bizlere destek olan esnaf arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Ve herkesi Nazilli’mize helva yemeye bekliyoruz” dedi.

Aşçıların, bir ton helvayı cadde ortasında hazırlamalarına rağmen hijyen kurallarına harfiyen uymaları ise dikkatlerden kaçmadı. Kaliteli malzeme, kaliteli ekipman ve hijyen kurallarının olmazsa olmazları olduğunu ifade eden aşçılar, ev hanımları başta olmak üzere erkeklere de helva yapımının püf noktalarını anlatmayı da ihmal etmediler.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA İNDİR

20170608aw091298_02.jpg20170608aw091298_03.jpg20170608aw091298_04.jpg