AYDINPOST HABER SERVİSİ-Köy köy, mahalle mahalle gezip broşür dağıtan ve destek isteyen Ak Kadınlar, yardıma muhtaç ailelere de ak ellerini uzatıyorlar. Bu ailelerden biri de, eşi cezaevinde olan 6 çocuklu Selma Talay.

Başkanları Ayşin Hittet önderliğinde, Nazilli’nin tüm mahallelerini dolaşarak broşür dağıtan ve Ak Parti için destek isteyen  İlçe Kadın Kolları üyeleri, tek tek çaldıkları kapıların ardında, maddi zorluklar yaşayan ailelere de denk geliyor. Sümer Mahallesi’nde ikamet eden Selma Talay da bunlardan biri.

Hittet “ Zor durumda olan kadınların her zaman yanındayız”  

Sümer Mahallesindeki çalışmalar esnasında Selma Talay’ın evine konuk olan Ak Kadınlar, ailenin maddi zorluk çektiğini görünce yardım için kolları sıvadı. Eşi beş aydır cezaevinde olan ve en küçüğü 5, en büyüğü 19 yaşında 6 çocuk sahibi 38 yaşındaki Selma Talay’ın hikayesi, kadın kollarının yüreğini burktu. Eşi cezaevine girince 6 çocuğuyla ortada kalan Talay, tarım işçisi olarak çalışmaya başlamış. Başka hiçbir yerden geliri olmayan Selma Talay’ın aldığı maaş, mutfak ve çocukların masrafını zor karşılar olmuş.

Ziyaretleri esnasında ailenin evinde eşya göremeyen kadın kolları, yardımsever vatandaşlar ve üyelerin katkısıyla ellerinden geldiğince Talay’ın ihtiyaçlarını karşıladı. Hemen ertesi günü, ailenin yanına bu kez broşürle değil bir kamyonetle giden Ak Parti’nin Ak Kadınları, Talay ailesine, giysi, gıda ve ev eşyası yardımında bulundular. Kadın kolları üyeleri, verdikleri sözü tutmanın mutluluğunu yaşarken Selma Talay ise bu yardıma, sevinç gözyaşlarıyla karşılık verdi. Talay, Ak Parti Kadın Kolları’nın kısa süre içinde sözlerini yerine getireceğini tahmin etmediğini ifade ederek yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ak Parti Nazilli Kadın Kolları Başkanı Ayşin Hittet ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, zor durumda olan kadınların her zaman yanında olduklarını kaydederek sözlerine şunları ekledi: “ Şimdiye kadar birçok aileye yardımlarda bulunduk. Katkısı olanlardan Allah razı olsun. Bundan sonra da aynı şekilde yardımlarımıza elimizden geldiğince devam edeceğiz. Örneğin, Arslanlı’da yaşayan ve iş kazasından dolayı boynundan aşağısı tutmayan 40 yaşındaki Sevilay Tanay’a da ak ellerimizi uzatacağız. Sevilay Tanay’ın 10 yaşındaki oğlu Ayhan’ın isteğini yerine getireceğiz inşallah. Küçük Ayhan bizden bir oyuncak değil de bulaşık makinesi  isteyince duygusal anlar yaşadık. Çünkü, annesinin durumundan dolayı Ayhan, bulaşık yıkamaktan bıkmış. Onun da isteğini inşallah en kısa zamanda yerine getireceğiz” 

dsc00744.jpg

dsc00764.jpg

dsc00765.jpg

dsc00769.jpg