Derneğin kuruluşundan bu güne kadar yapmış olduğu çalışmaları roman halkının dikkatle izlediğini gerek destekleriyle gerekse katılımlarıyla çalışmalara önemsediklerini belirten Nazilli Çağdaş Romanlar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Doğan Argın yaptığı açıklamasında; “Gücünü halkımızın yönlendirici eleştirilerini dikkate alarak çalışmalarını roman halkının istedikleri eğitim alanlarını Kaymakamlık Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İŞ-KUR ve Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla eğitim kursları vermeye başlamıştır. Dernek olarak bunca imkansızlıklara rağmen büyük bir sorumluluk almış olduğumuzu düşünürken kurumlarımızın roman halkına hizmet verme yarışı içinde olmaları bizleri mutlu etti. Roman halkı gerçekten de çabuk öğrenen, dikkatini çabuk bir noktada yoğunlaştıran bir halktır. Ayrıca binlerce yıllık sosyal sorunları olan bir halk roman halkıdır. Sorunlarla büyümüş sorunlarla yaşayan bir halk yıllar yılı küllerinden var olmuş yalnız bundan sonra ülkesine bayrağına hizmet vererek yaşamaya çalışacaktır. Derneğimiz yapmış olduğu alan taramasıyla yarasına neşter vurmuştur. Nazilli’de dört mahalle de yapmış olduğumuz çalışmalarda gencimizden yaşlımıza herkesin düşüncelerini mercek altına almış, eskiye yenilikler katarak günün şartlarına uygun hale getirecek düşünceler üretmiştir. Bu düşünceleri hayata geçirmek için Adnan Menderes Üniversitesinde araştırma geliştirme biriminin oluşmasında katkıda bulunmuştur. Yerel yönetimlerin çalışmalarımızı sürdürülür hale getireceklerinden kanaatimiz tamdır. Bugüne kadar roman halkına vermiş oldukları hizmet bundan sonra da kanunlar çerçevesinde devam edeceğine inanıyoruz.”

ROMANLAR SANAYİCİLERE SESLENDİ

Nazilli Kaymakamlığı, İŞ-KUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile Derneğimizin yaptığı çalışmalar neticesinde tekstil, buldan dokuma gibi roman halkının ileride sanayiye dönüşecek memleket millet yararına hizmet oluşturacak hizmetlerde roman derneği üstüne düşen hizmetlerde azda olsa görev yapmıştır diyen Argın; “Nazilli Kaymakamımız Mehmet Okur tekstil ve buldan dokuma hizmet alanlarında alt yapı atölye hizmetlerinin verileceğine Nazilli’de yeni iş imkanlarının sağlanacağına olanak tanınacağına katkıda bulunacağına inanıyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız Haluk Alıcık yapmış olduğumuz çalışmalarda halkımıza iş imkanı sağlamış evimize aş, iş sağlamıştır. Yukarıda belirttiğim çalışmalarımıza Pazar yeri oluşturup halkımıza ekmek kapısı olacak hizmet sunmasını istiyoruz.

Roman halkı olarak iş adamlarımıza sanayicilerimize sesleniyorum. Roman halkı potansiyel bir halktır. Dünyada müziğiyle eğlencesiyle koşu atlarıyla az da olsa sanayisiyle sporun her türlüsüyle el sanatıyla kalaycılık, sepetçilik sanatıyla biz buradayız. Sanayicilerimizi iş adamlarımızı bekliyoruz. Yaptığımız sanatlarla sizlerin önereceği iş kollarında projeler oluşturmak istiyoruz. Roman halkı hizmete hazır. Gelin ülkesini seven halkını sevenler beraberce çalışalım ülkemize Nazilli’mize hizmet edelim” şeklinde konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png