Ahmet Şensan düğün salonunda düzenlenen 1. Geleneksel iftar yemeğine çok sayıda Afyonlunun yanı sıra Siyasi Parti Temsilcileri, Muharip Gaziler Derneği temsilcileri, Şehit Aileleri Temsilcileri, Tavaslılar Derneği Temsilcileri ve Engelliler Derneği üyeleri katıldı.

Nazilli Afyonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Ali İhsan Karabacak yaptığı teşekkür konuşmasında Ramazan ayının manevi ikliminde iftar sofrasına katılan bütün hemşerilerine ve davetlilere teşekkür ederek, Ramazan ayının rahmet, bereket, iftarın paylaşmak ve kardeşlik olduğunun önemli olduğunu ifade etti. Karabacak konuşmasında; “Tarihine, milli ve manevi değerlerine, kültürüne sahip çıkmayan milletler yok olmaya mahkûmdur. Geçmişimiz geleceğimizin dikiz aynasıdır. Derneğimizde bu nedenlerle doğduğumuz yer olan Afyon’un milli ve manevi değerlerini, kültürünü yaşatmayı amaçladığı gibi doyduğumuz ve yaşadığımız yer olan Nazilli’mizin de kültürüne, ekonomisine, sosyal hayatına renk katmak ve gelişmesine katkıda bulunmak için kurulmuştur.”

DERNEK ÜYELERİNDEN DESTEK İSTEĞİ

"Amacımız bölünme ayrışma değil, birleşerek kaynaşmayı sağlamaktır" diyen Karabacak; “Birlik ve beraberlik içinde elele vererek kültürümüzün en ulvi değerlerinden olan yoksulumuzu doyurup giydirmek, yolda kalmış insanımıza yardım eli uzatmak, yoksul öğrencilerimizi okutmak derneğimizin başta gelen vazifelerindendir. Bu amaçla siz değerli hemşerilerimin maddi ve manevi desteği sayesinde faaliyetlerimiz devam edecektir” dedi.

30 AĞUSTOS’TA KATMER ŞENLİĞİ

10 yıl önce kurulan fakat Nazilli’de fazla etkinlik düzenlemeyen Afyonlular Derneği, 2 ay önce Ali İhsan Karabacak başkanlığındaki yeni yönetim ile ilk etkinliğini iftar yemeği düzenleyerek gerçekleştirdi. Av. Ali İhsan Karabacak başkanlığındaki oluşturulan yönetimde yer alan Ramazan Gençler, Muhterem Türk, Ali Başoğlu, Bülent Akgün, Veli Sönmez, İsmail Özer ve Ahmet Özer tarafından düzenlenen ve 600 kişinin katıldığı iftar yemeğinin geleneksel hale geleceğini ifade eden Dernek yöneticileri, 30 Ağustos 2012 Perşembe günü de Afyon yöresine özgü olan Katmer Şenliği düzenleyeceklerini belirttiler.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png