Dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okullara ödülleri törenle verildi. Özel Fatih Sultan Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Okul Müdürü Bülent Özen, FASUMO'nun kendi logosu, kendi amaç ve katılım şartnamesiyle kurumsal kimlik kazandığını söyleyedi. Hedeflerinin olimpiyatı bütün Aydın ve ilçelerinde uygulamak ve gelenek haline getirmek olduğunu belirten Müdür Özen, "İnanıyorum ki bu destek, bu heyecan ve bu güven devam ettiği sürece Fatih Sultan Lisesi, her geçen gün eğitimde büyük başarılara imza atacak, eğitime katkıları artarak devam edecektir." dedi.

Olimpiyat organizasyonu için kurum olarak çok çalıştıklarını, 127 okulu ziyaret ederek anlattıklarını belirten Özen, FASUMO ile ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri arasında matematiğe ilgiyi arttırmayı hedeflediklerini belirterek, "Öğrencinin matematik seviyesini görmesini sağlamak, toplum hizmetleri çerçevesinde öğrencilerin kendine güven duygusunu geliştirmek, gönüllü çalışma bilincine sahip olmalarını sağlamak, okulunu temsil etme bilinci kazandırmak amacıyla bu olimpiyatı düzenliyoruz. Nazilli, Sultanhisar, Yenipazar, Bozdoğan, Karacasu, Kuyucak, Buharkent, Umurlu ve Köşk ilçe merkezleriyle köylerinde 127 ilköğretim okulu ziyaret edilerek olimpiyata davet edilmiş, öğretmen ve müdürlerin fikirleri alınmıştır. 1. FASUMO'ya 60 okuldan bin 250 öğrenci katılmıştır. Öğrencilerimiz, 17 Nisan 2012 tarihinde Fatih Sultan Lisesi ve Aydoğdu Menderes İlköğretim Okulu'nda sınava girmişlerdir. Değerli desteklerinden dolayı Aydoğdu Menderes İlköğretim Okulu Müdürü Tufan Meşeli'ye teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Olimpiyatta dereceye girerek ödül kazanan öğrenci ve okullar şöyle: 6. sınıflarda birinci Şehitler İlköğretim Okulu öğrencisi Metin Can Aydemir, ikinci Fatih İlköğretim Okulu öğrencisi Selen Acar, üçüncü Beş Eylül İlköğretim Okulu öğrencisi Çisel. 7. sınıflarda birinci Zafer İlköğretim Okulu öğrencisi Özgün Cebeci, ikinci Fatih İlköğretim Okulu öğrencisi Çağatay İşeri, üçüncü Atça Ali Sönmez İlköğretim Okulu öğrencisi Eda Tombak. 8. sınıflarda birinci Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi İbrahim Durmuş, ikinci Yenipazar Merkez İlköğretim Okulu öğrencisi Eray Güney, üçüncü Atça Uzunırmak İlköğretim Okulu öğrencisi Erman Sabit Ektal.

Ödül törenine Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İl Milli Eğitim Denetleme Teftiş Kurulu Başkanı Abdülgani Yakanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, daire müdürleri ve Özel Zuhal Eğitim A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okullara altın, dizüstü bilgisayar ve yazıcı verildi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

123.20120426140658.jpg