Nazilli Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç, Ticaret Odası Meclis Başkanı Enes Öğünçlü ve Ticaret Odası yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, ülkenin ve Nazilli’nin kalkınması için yapılabilecek çalışmalar görüşüldü. Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Akkoyun, ziyarette yaptığı açıklamada; “Bu yıl 23.'sünü kutladığımız Vergi Haftası dolayısı ile gerçekleştirdikleri ziyaretler ve etkinliklerle verginin ülke kalkınmasındaki önemi ve yeri konusunda öğrencilerimizi ve halkımızı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda Nazilli de vergi veren büyük bir kesimin temsilcisi konumundaki Ticaret Odasını ziyaret etmekten son derece mutluyuz. Haftamız bitmesine rağmen etkinliklerimiz devam ediyor. Ziyaretlerimizi tamamladık fakat hafta sonu yapılacak Satranç turnuvası ile bizde kutlama etkinliklerimizi bitireceğiz” dedi.
Nazilli Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç ise, Türkiye’nin önü açık bir ülke olduğuna işaret ederek, “Genç bir nüfusa sahip ülkemizde girişimci bir zihniyet var. Ama öncelikle kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmek ve kayıt dışılığın azaltılması lazım. Modern toplumlarda vergi çok esaslı bir görev olduğunu ifade ederek 23. Vergi Haftası nedeni ile vatandaşlarımıza verilecek olan tüm kamu hizmetlerinin, en hızlı, en etkin ve en verimli şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirleri büyük önem taşımaktadır. Vergi, yalnızca kamu giderlerini finanse eden bir kaynak değil, aynı zamanda ekonomik büyümeyi teşvik eden, istihdamı, sanayileşmeyi özendiren, haksız rekabeti önleyen, sosyal adaleti düzenleyen, tasarrufları ve sermaye birikimini sağlayan en önemli araçlardan biridir” dedi.
Ticaret odası ziyaretinin ardından en eski vergi mükelleflerini de ziyaret eden Vergi Dairesi heyeti, mükelleflerine çini tabak hediye ederek işlerinde başarılar diledi.