Büyük başarı elde eden ödüllü öğrenciler, yarışmaya katılmalarına büyük destek sağlayan Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün’ü makamında ziyaret ederek, teşekkür etti.
İstanbul Beyikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 10. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali kapsamındaki " Jp5 - Lise Düzeyi Okullar için Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışmasında Kuşadası Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'ni Melih Yıldırım, Ertuğrul Filiz , İlhan Avcı ve Batıhan Özkök,'ten oluşan öğrenci grubu temsil etti. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün katkılarıyla yarışmada Kuşadası'nı temsil eden öğrenciler 22 ülkeden gelen öğrenciler arasında 80 puan toplayarak üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı.

Kuşadası’na dönen öğrenciler ayaklarının tozuyla kendilerine büyük destek sağlayan Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün’e ziyarette bulunup, katkılarından dolayı teşekkür ettiler. Böyle büyük organizasyonları Kuşadası’nda görmek istediklerini dile getiren Öğrenciler, daha önce hazırlanan açık büfe ile Kuşadası'nın Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiğini hatırlatarak Başkan Altungün'e bu tür etkinliklere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiler.
Kuşadalı turizm lisesi öğrencilerinin Türk mutfağı dalındaki başarısından büyük gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise, “Kuşadası artık katıldığı yarışmalardan daha başarılı sonuçlarla dönüyor. Ben öncelikle bundan dolayı hepinizi kutluyorum. Sizlerin Türk mutfağı ile ilgili elde etmiş olduğunuz derece de hem turizm sektörü hem de Kuşadası için ciddi ve önemli bir başarı. Bu yüzden tekrar hepinize teşekkür ediyorum. Kuşadası Belediyesi olarak öğrencilerimize, siz gençlerimize her türlü desteği sağlamak için buradayız” dedi. Başkan Altungün daha sonra ödüllü turizm lisesi öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi.