Devlet Demir Yolları Nazilli İşyeri Sahipleri Dayanışma Derneği ve Emekli-Sen Nazilli Şubesi"nin organize ettiği imza kampanyasına yüzlerce Nazilli katılarak destek verdi. Nazilli Tren Garı önünde toplanan yüzlerce kişilik topluluk, ellerinde taşıdıkları dövizler ve atılan sloganlarla dar gelirli vatandaşın seyahatlerinde vazgeçemediği demiryolunun bir an önce hizmete açılmasını talep etti.
Kalabalık grup adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Nazilli Devlet Demiryolları Alt Geçidi İşyeri Sahipleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Atila Talay, Nazilli Tren İstasyonu ve Nazilli demiryolunun Türkiye"nin önemli noktalarından biri olduğunu söyledi. Raylı ulaşım değerini Nazilli"lerin çok iyi bildiğini belirten Atila Talay, “Nazilli ile simgeleşen, ne yazık ki bugün yok olma durumu ile karşı karşıya kalan "Gıdı-Gıdı Treni", ülkemizin çoğu yerinde raylı ulaşım yokken, Aşağı Nazilli ile Yukarı Nazilli arasında Sümerbank çalışanlarını taşımıştır. Nazilli İstasyonu şehrimizin tam ortasında cıvıl-cıvıl hayat kaynağıdır. Ne yazık ki bu kaynak kurumaya yüz tutmuştur” dedi.
Yaklaşık 18 aydır Nazilli Tren İstasyonu"nun sessizliğe gömüldüğüne dikkat çeken Atila Talay, “Nazilli"de tren sesi dinmiş, tren yolumuz boş kalmış, Nazilli Treni artık işlememektedir. Ne acıdır ki, bir ülkede 18 ayda binlerce kilometre demiryolu döşenebilmekteyken, Nazilli-Aydın arası 40 Km"lik demiryolu iyileştirilemediği için tren çalışmamaktadır. Bu ülkemiz için, devletimiz için, Devlet Demir Yolları için çok üzücüdür. Zaten ekonomik sıkıntıyla karşı karşıya olan halkımız sanki cezalandırılmaktadır. Karayoluna dolmuşların, otobüslerin kucağına itilmektedir. Bizler Nazilli Devlet Demiryolları kiracıları olarak yaklaşık bir buçuk yıldır trenlerin çalışmaması nedeniyle mağdur durumdayız. Yetkililere sesleniyoruz. Nazilli Treni ne zaman çalışmaya başlayacaktır? Nazillililer daha ne kadar trenden yararlanamayacaktır? Biran önce çalışmaların tamamlanmasını ve Nazillilerin de bu hizmetten daha fazla mahrum bırakılmamasını talep ediyoruz” diye konuştu.