Nazilli Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç, konunun Aydın-Nazilli çekişmesi olmadığını belirterek, itrazlarında haklı olduklarını ve bu konuda çekincelerinin olmadığını söyledi.

Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Pirinç, Türkiye’de üretilen 60 Bin ton kestanenin yüzde 45’lik bölümünün Nazilli’de üretildiğini dikkat çekerek Aydın’ın ilk kestane şekeri fabrikasının da Nazilli’de açıldığını belirtti. ‘Nazilli kestanesi’ olmasını istemelerinin sebeplerini de açıklayan Pirinç, “Coğrafi İşaret tescili idari tescil değildir. Ezine Peynirine nasıl Çanakkale Peyniri denmiyorsa kestane de ağırlıklı olarak Nazilli ve köylerinde yetiştirildiğinden coğrafi işaret mevzuatına uygun olarak ‘Nazilli Kestanesi’ adıyla tescil edilmelidir. Amacımız Ticaret Odası ve bölgedeki Borsalarımız ile birlikte kestane şekeri üreten işletmelerimizin sayısını arttırmaktır. Üyelerimize karşı olan sorumluluğumuz gereği olarak sadece Kestane değil, Nazilli ve bu bölgeye özgü diğer ürünlerimiz için de Coğrafi İşaret çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

‘YANLIŞ ANLAŞILMALARA TELEFİ ETMEYE HAZIRIZ’

Nazilli Ticaret Odası olarak kurumsal işbirliğine önem veren, Aydın’daki güçbirliği çalışmalarına her zaman aktif olarak katıldıkalrını belirten Pirinç; “Bölgedeki oda ve borsaların dayanışması Aydın’ı çok daha ileriye taşıyacaktır. Kestane ile ilgili çalışmamızda başlangıç noktamız kestane’nin ağırlıklı olarak Nazilli’nin ürünü olması ve üye menfaatlerini koruma düşüncemizdir. Bu çalışmalarımızda yanlış anlaşılmalara neden olacak gelişmeler olursa bunları da telafi etmeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

‘HAKLI OLDUĞUMUZA EMİNİZ’

Aydın-Nazilli çekişmesi diye birşeyin kesinlikle söz konusu olmadığını ifade eden Tacettin Pirinç, “Biz burada bölge menfaatlerini düşünüyoruz. Her zaman işbirliği ve güçbirliği ile sorunlar aşılmıştır. Bu konuda da Aydın Ticaret Borsası ile sorunların kolayca çözüleceğini düşünüyoruz. Coğrafi işaret, kestane ürünün hangi bölge ve hangi alanda olduğunu işaret ediyor. Bunu başka yönlere çekmemiz lazım. Haklılığımız ortada ve bu konuda bir çekincemiz yok. Tüm kurum ve kuruluşlardan gerekli görüşmeler ve yazışmaları yaptık. Hepsi bizim coğrafi işaret yapmamız konusunda olum görüş bildirdi. Şuan zaten TPE bizden savunma istemedi, Aydın Ticaret Borsası'nın savunmasını istedi. TPE'nin vereceği karara tabii ki saygılıyız. Ama haklı olduğumuza da eminiz” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png