Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Pirinç yaptığı yazılı açıklamada, Nazilli İş-Kur Müdürlüğü ile Nazilli Endüstri Meslek Lisesi ve Odalarının işbirliğinde 'istihdam garantili' elektrik ark kaynakçılığı meslek edindirme kursu açılacağını belirtti. 
     Bu proje ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin öncülüğünde başlatılan 'Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri' UMEM çalışmasını Nazilli'de hayata geçirmiş olacaklarını ifade eden Pirinç, ''Umem projesi kapsamında 25 gencimiz 50 işgünü sürecek mesleki eğitim programından sonra Odamıza kayıtlı işyerlerinde çalışmaya başlayacaklar. Bu kursun en önemli özelliği istihdam garantili olmasıdır. `Elektrik Ark Kaynakçılığı' kursuna devam edenlere ayrıca günlük 15 TL cep harçlığı verilecek. Cuma günü Nazilli Ticaret Odası'nda yapılacak olan seçmelerin neticesinde 22-29 yaş aralığında, en az ilkokul mezunu ve askerliğini tamamlamış 25 gencimizi iş sahibi yapmak istiyoruz'' dedi. 
     Kursun Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 50 iş günü toplam 360 saat olarak verileceğini de kaydeden Pirinç, kurs sonunda bölgede önde gelen firmalarda görevlerine başlayacak olan kursiyerlere başarılar diledi.