Üyelerin bilgilendirilmesi için Sümer Park Lara Restoran’da düzenlenen ‘C Grubu Akredite Oda’ tanıtım toplantısına Nazilli Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç, Meclis Başkanı Enes Öğünçlü ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan NTO Başkanı Tacettin Pirinç, 2008 yılında başlatılan akreditasyon çalışmalarının ve akredite olmak için ilk şart kabul edilen ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemini 2010 yılında aldıklarını söyledi.
Nazilli Ticaret Odası tarafından 2008 yılında başlatılan akreditasyon çalışmalarının 2011 yılında tamamlandığını ve Mart ayı içinde Türk Standartları Enstitüsü ile Odalar Birliği mensuplarından oluşan bir komisyon tarafından bu güne kadar yapılan çalışmalarının denetlendiğini belirten Başkan Pirinç; “Denetim sonunda; odamız tarafından yapılan faaliyet, proje ve çalışmaların Avrupa oda sistemi düzeyinde olduğu görülmüş ve sonuç olarak Nazilli Ticaret Odasının beş yıldızlı akredite belgesi geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan bir törenle teslim edilmiştir. Akreditasyon belgesinin hepimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor geçmiş dönem yönetim kurulu ve meclis üyesi arkadaşlarımız başta olmak üzere bu çalışmalara fikri ve emeği değen herkesi ve ayrıca personelimizi kutluyorum.”
“15 ODA ARASINDA YERİNİ ALDI”
Odamız 2012 yılında Akredite Oda olmaya hak kazanan onbeş odadan biri olmuştur diyen Pirinç; “Bu dönem onyedi oda başvurmuş olmasına rağmen iki odamız denetimden geçememiştir. Bunlardan birisinin büyük bir il odası olduğunu da ifade etmek istiyorum. Odamızın hizmet kalitesi tescillenmiştir. Şunu gururla söyleyebilirim ki Avrupa’daki bir odanın asgari düzeyinden nazilli ticaret odası daha üst seviyededir. Nazilli Ticaret Odasının akreditasyon çalışmaları 2008 yılında başlatılmış ve akredite olmak için ilk şart kabul edilen ISO 9001:2008 kalite yönetim sistemi 2010 yılında alınmıştır. Bu belgenin alınması dahi odamız hizmet kalitesinin düzeyini göstermektedir. 2010 yılında odalar birliği Akreditasyon Kuruluna yapılan 60 başvuru içinde 17 oda seçilmiş ve odamız bu odalar içinde yer almıştır. Nihai olarak 2011 yılında hazırlanan dört yıllık stratejik planın yönetim kurulumuzca onaylanması neticesinde odamız denetime hak kazanmıştır. Buradan anlaşılacağı üzere akreditasyon belirli safhalardan oluşan uzun bir süreçtir” diye konuştu.
“ODA ÜYELERİMİZE BÜYÜK AVANTAJ”
Açıklamasında ‘Akreditasyon Belgeli’ odaların çalışma sistemini anlatan Pirinç, “Odaların üyelerine en üst seviyede standart hizmet vermesini öngören akreditasyon sistemine sahip olan odamız bölgemizin kanaat önderidir. Bu belgeyle Nazilli Ticaret Odasının takip eden değil önden giden ve yönlendiren bir kurum olduğu resmi olarak belgelenmiştir. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ifadesi ile odamız beş yıldızlı odaların arasına katılmış ve bir üst sınıfa çıkmıştır. Akreditasyon belgeli odaların üç temel amacı vardır: Bunlardan ilki; hizmet seviyesinin yükseltilerek sürdürülebilir bir kalite sunmaktır. Yani sadece aidat alan değil çözüm odaklı, üye talepleri doğrultusunda faaliyet göstermektir. Odanın üyeleriyle ilişkilerini güçlendirmek ve Dünya’daki en iyi Oda uygulamalarını yetki alanı içinde hayata geçirmektir. Akredite Oda’nın bir günü diğerinden farklıdır ve farklı olmak zorundadır. Akredite oda üyelerinin yurt dışına açılmasına öncülük eder, gerekli ortamı sağlar. Bu sisteme dahil olan oda çalışmalarını stratejik plana göre yürütür ve stratejik plan en az dört yıllık yapılır. Oda sistemimizin iş dünyası nezdinde ki saygınlığının artırılmasını, odalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve Türk oda sisteminin Avrupa oda sistemine uyumunun sağlanmasını amaçlayan akreditasyon sistemi bundan böyle Nazilli Ticaret Odası’nı çok farklı noktalara taşıyacaktır. Bu çalışmaların odamız üyelerine çok daha fazla hizmet ve fayda olarak yansımasını diliyorum” dedi.
“NAZİLLİLİ OLARAK GURUR VERİCİ”
Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri olarak büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden NTO Meclis Başkanı Enes Öğünçlü; şunları söyledi: “Eski başkanımız ve şuan milletvekili olan sayın Gültekin Kılınç bey döneminde başlatılan Avrupa Birliği odalarıyla akredite olma çalışmaları geçen hafta sonuçlandı. Yönetim Kurulu Başkanımız Tacettin beyle birlikte 2012 yılında 15 oda ile birlikte belgemizi aldık. Akredite olmak gözümüzde sadece Nazilli’de odamıza üye olan sanayici ve tüccarların işlerini kolaylaştırmak, yardımcı olmak, daha iyi hizmet vermenin yanı sıra, birliğimize bağlı 365 oda içerisinde akredite olan 100 oda arasında bulunmak bizim için ayrı gurur ve mutluluk veriyor. Bu onur ve gurur Nazilli Ticaret Odası’nın değil, Nazilli için de onur ve gurur verici bir durumdur. Bir Nazillili olarak bu durumdan dolayı çok mutluyum. Akreditasyon çalışmalarında emeği geçen eski yönetim kurulu üyelerimize, başkanlarımıza, meclis üyelerimize ve cansiperane çalışan oda çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz”. 

20120327aw000425_04.jpg