3 kişiden ikisinin yakalandığı olayda yakalanan şahıslardan birinin ve kaçan şahsın cezaevi firarisi olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş devriyesi atan polis ekipleri önceki gece yarısı saat 00:15 sıralarında şehir içinde durumundan şüphelenilen 09 HV 934 plakalı araca dur ihtarında bulundu. Aracın ihtarın ardından durmayarak kaçması üzerine polis ekipleir harekete geçti. 6 ekibin Yeşil Mahalle, Arslanlı Mahallesi ve Denizli-Aydın Devlet Karayolu üzerinde yaptığı kovalamaca da Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı önündeki polis barikatını aşamayacağını anlayan şüpheliler araçtan atlayarak farklı yönlere kaçtılar. Polis ekiplerinin yaya ve araçla yaptığı takipte ise ilk olarak hırsızlık suçundan Nazilli E tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz kurumunda yatmakta olan ve kısa süre önce kaldığı yarı açık cezaevinden 4 günlüğüne izin aldığı ancak geri dönüş yapmayarak firari olan Azat Demir (20), polisin sokak arasında havaya ateş açması ve dur ihtarı vermesiyle yakalandı.

NİZAMİYE GÖREVLİSİ ASKER YAKALADI
Farklı yönlere kaçan şahıslardan Erhan Erdem (25) ise olaydan kısa bir süre sonra çalılıklar arasında attığı cep telefonlarını aramak için olay yerine geldiği sırada olay yerinde inceleme yapan polis ekiplerine fark edilmesiyle tekrar kovalamaca başladı. Sokak araları ve karanlıktan faydalanarak olay yerinden kaçan Erhan Erdem, İlçe Jandarma Komutanlığı lojmanının içerisinde saklanmaya çalıştı. Demir parmaklıklardan atlarken çıkan sesi araştıran Nizamiyede nöbet tutan asker tarafından yakalanan Erhan Erdem’de, Jandarma ekipleri tarafından polise teslim edildi.

KAÇAN ŞAHIS’TA CEZAEVİ FİRARİSİ
Yakalanan 2 şahsın hastane raporunun alınmasının ardından emniyette ifadesi alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemece cezaevi firarisi Azat Demir tekrar Nazilli E tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumuna sevk edilirken, firari arkadaşlarıyla aynı araçta bulunan Erhan Erdem ise serbest bırakıldı. Öte yandan Aydın’dan kiralanan araçta bulunan 3. şahısın da yakalanan şahısların sorgusunda Hakan Keleş (26) olduğu öğrenildi. Polisin ısrarcı kovalamasından kaçmayı başaran Hakan Keleş’in de ceza evi firarisi olduğu öğrenilirken, yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirildi. 

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120827aw000555_01.jpg

20120827aw000555_06.jpg

20120827aw000555_07.jpg