Nazilli Belediye Sarayı karşısında bulunan Belediye Parkında yaptırılan Şehitler Abidesi"nin açılışına Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Ulukaraağaç, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Baş savcısı Ramazan Solmaz, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, J.Kd.Yzb. Seydi Salman, İlçe Müftüsü H. Hüsnü Sula, Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç, İlçede bulunan Siyasi parti temsilcileri, Resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum örgütlerin başkanları ve Abide de resimleri bulunan Şehit Aileleri katıldı.
Açılış töreninde konuşan Kaymakam Caner Yıldız, “Şu anda Nazilli de bir ilk gerçekleşmiştir. Belediye Başkanımız Belediye Meclisinden almış olduğu karar ile ilçemizde şehit olan asker ve emniyet mensuplarımızın isimleri ilçemizde bulunan çeşitli cadde, bulvar, meydan, kavşak, sokak, park, ve Pazar yerleri gibi yerlere verilmiştir. Çünkü şehitlik mertebesi en yüksek bir mertebedir. Şimdi de yine Belediyemiz tarafından yaptırılan Şehitler Abidesi"nin açılışı yapılmaktadır” dedi.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da, “Tek Devlet Tek Millet Tek Bayrak ülküsünden taviz vermeden bizleri koruyan, bu topraklar için şehit düşen şehitlerimize, yine bu topraklarımız için yaptıkları mücadelelerde yaralanarak gazi unvanını kazanan gazilerimize çok önem veriyoruz. Şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz.
Ben Nazilli Belediye Başkanı olarak Belediye Meclisimizin de onayını alarak ilçemizde bu güne kadar ülkemizin güvenliği için şehit olan 41 şehidimizin isimlerini yaşatmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
Belediye tarafından yaptırılan "Şehitler Abidesi" konuşmalardan sonra Nazilli ilçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula"nın yaptırmış olduğu duanın ardından kurdele kesimi ile açıldı. Açılışın ardından şehit yakınları kaybettikleri şehitlerinin fotoğraflarına bakarak özlem giderdi.