Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu ile ilgili son zamanlarda basına yansıyan okulun yıkılacağı konusundaki haberlerin ardından bir toplantı düzenlendi. Toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç, AK Parti İlçe Başkanı Ersin Esenlik ile Nazilli Ticaret Odası yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.
Basında çıkan haberlerden sonra Başkan Alıcık ve Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç ile Ankara’ya İçişleri Bakanlığına gittiklerini ve burada görüşmeler yaptıklarımı açıklayan AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç; “Nazilli’de 1981 yılından bu yana hizmet veren Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu’nun ilçemiz için taşıdığı önem kamuoyunun malumudur. Son günlerde basın yoluyla dillendirilen ve siyasi malzeme konusu yapılmak istenen Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu’nun taşınması hususu hepinizce bilinmektedir. Bugüne kadar hasıraltı edilen, bilerek ya da ilgisiz davranılarak bugünlere getirilen polis okulunun taşınması deyim yerindeyse patlamaya hazır bu bomba 12 Haziran seçimlerinden sonra elimize tutuşturuldu. Nazilli için hayati önem taşıyan ve adeta bu kent ile özdeşleşen Polis Meslek Yüksekokulu’nun taşınma gerçeği ile karşı karşıya kalmasını manidar bulduğumu ifade ederken bu konuda ki takdiri de Nazillili hemşerilerime bırakıyorum” dedi.
Okulunda 2007 yılında depreme dayanıklılık testlerinin yapıldığını hatırlatan Kılınç, “Okulun depreme dayanıklı olmadığı ve olası bir depremde yıkılma tehlikesi taşıdığı yetkililer tarafından rapor haline getirildi. Daha sonra yapılan başka testler birbiri ile çelişen raporlar her ne kadar birbirini tam olarak teyit etmese de yıkılma tehlikesi taşıdığı yetkililer tarafından ortaya konmuştur. Konu hakkında defalarca İçişleri Bakanlığı müsteşarımız, Emniyet Genel Müdürümüz ve Polis Okulu Başkanımız ile yürütülen telefon görüşmeleri neticesinde okulumuzun olası bir deprem neticesinde hasar görme riskine karşı ve bu durumun bir teknik raporla ortaya konmuş olması nedeniyle hiçbir kamu görevlisinin bu riski üstlenme sorumluluğuna katlanamayacağını bize söylemişlerdir. Dolayısıyla bu dönem Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin başka polis okullarında eğitim ve öğretim faaliyetine devam edecekleri bilgisini yetkililerden öğrenmiş oldum. Bizde bur durumdan sonra basında çıkan ‘Polis Okulu Nazilli’den gidiyor’ şeklinde ki haberler üzerine Ankara’da görüşmelerde bulunduk. Yaptığımız görüşmeler neticesinde Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulumuz kapanmayacak ve Nazilli ilçemizden başka bir yere gitmeyecektir. İçişleri Bakanlığı Müsteşarımız ve Emniyet Genel Müdürümüz bize bu garantiyi vermişlerdir. Okulumuzun yeni bina yapımı ile ilgili değişik alternatifler değerlendirilmekle beraber okulumuzun yerinin değeri de göz önüne alınarak mevcut binalar en kısa sürede yıkılacak ve yerine daha modern ve Polis Akademisi Başkanlığının standartlarına uygun eğitim ve öğretim tesisleri inşa edilecektir. Bu işlemler en hızlı şekilde hayata geçirilecektir. Tesislerin inşaatının tamamlanmasının ardından Nazilli Polis Meslek Yüksek okulumuzun geçiçi olarak başka illerde devam eden eğitim ve öğretim faaliyetlerine kaldığı yerden devam edecektir” diye konuştu.