Devamlı arazide çalışmalarından dolayı her an ilk yardım gerektirebilecek durumlarla karşı karşıya kalan Enstitü çalışanları, düzenlenen ilk yardım seminerine yoğun ilgi gösterdi. Aynı zamanda birer aile reisi olan Enstitü çalışanları, günlük yaşantıları ve ev ortamında karşı karşıya kalabilecekleri kazalarda nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrendi. Dr. Orhan Şahin ve Sağlık Memuru Ali Ongun tarafından verilen ilk yardım seminerinde Enstitü çalışanlarına teorik ve uygulamalı olarak ilk yardımın nasıl yapılması gerektiği anlatıldı.
Seminerde ilk yardımda dikkat edilecek konular hakkında bilgi veren Ali Ongun, “İlk yardım olayı çok önemlidir. Sizler hemen hemen hepiniz göreviniz gereği arazilerde, güneş altına çalışıyorsunuz. Kalp krizi geçiren, güneş çarpması sonucunda bayılan, veya bir şekilde çeşitli yerlerinden yaralanan kişilere nasıl müdahele de bulunacağız. Bunları azda olsa bilmemiz gerekir. İlk müdahalenin ardından hiç vakit geçirmeden 112 acil ekibinden yardım istemeliyiz. Kalp krizi geçirmekte olan bir şahsa kalp masajı yaparak müdahalede bulunmalıyız. Çeşitli hayvan ısırmaları sonucundaki zehirlenmelerde önlem almalıyız. Ve o şahsın en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna gönderilmesini sağlamalıyız” dedi. 
Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Sadettin Öztürk ve Enstitü personellerinin katıldığı ilk yardım semineri tatbiki uygulamalarla sona erdi. Herkese lazım olabilecek olan bilgiler edindiklerini ifade eden Enstitü çalışanları, düzenlenen seminerlerden istifade ettiklerini belirtti.