Türk Ocağı Nazilli Temsilciliği"nde düzenlenen sohbete konuşmacı olarak Nazilli İlçe Müftüsü H. Hüsnü Sula katıldı.
Sohbetin açılış konuşmasını yapan Nazilli Türk Ocağı Başkanı Ahmet Çekim; “Nazilli Türk Ocağı olarak her Cuma düzenlediğimiz sohbet günlerimize devam ediyoruz. Bugünkü sohbetimizde İlçe müftümüz Hasan Hüsnü Sula, bizlere “İslamiyet prensipleri” konusunda bilgilendirmelerde bulunacak.kendisine bizleri kırmayarak aramızda bulunduğu için çok teşekkür ediyorum. Sohbet toplantılarımız Şubat ayı içinde de her Cuma akşamı devam edecek.11 Şubat 2011 Cuma akşamı Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya"yı konuşmacı olarak misafir edeceğiz. 18 Şubat 2011 Cuma akşamı ise Adalet ve Hukuk sistemi üzerine Avukat Şükrü Elmalı ile Avukat Kürşat Üçer konuğumuz olarak bizleri aydınlatacak” dedi.
İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula ise yaptığı konuşmada Türk Ocakları"nda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek; “Asırlardır İslamiyet"in bayraktarlığını yapan dinimizin bize emrettiği örf ve adetlerimiz dile getireceğiz. İslamiyet"i en iyi anlayan ve yaşayan bizim milletimizdir. İslam"ın temel kaynağı da Cenab-ı Allahı"n sözleri ve bize emrettiği yapmamızı istediği buyruklarıdır. İslam temizliği, çalışmayı, sabrı ve yardımlaşmayı emreder. Kuran-ı Kerim de insanlar için yol gösterici bir rehberdir. İslam kelime itibarıyla barış dinidir. Akla uygun olan her şey İslam"a da uygundur” dite konuştu.
Müftü Sula, daha sonra ise soru cevap şeklinde geçen sohbetinde “İslamiyet ve Prensipleri” konusunda katılımcıları bilgilendirirken, sohbete katılanların sorularını tek tek cevaplayarak akılda kalıcı örneklerde bulundu.