Aydın’ın gururu olan ve her yaptığı çalışmayla dikkat çeken ilçenin başarılı liselerinden Menderes Anadolu Lisesi, Toplam Kalite Yönetimi Kurum Kategorisinde önce Nazilli’de daha sonra Aydın’da birinci olarak kendisine güvenenlerin yüzünü güldürdü. 2005 yılından 2014 yılına kadar geçen kısa sürede çok hızlı ve güzel ilerlemeler kaydeden okulun Türkiye birinciliği için yarışıyor olması, azmin ve çalışmanın en güzel örneğini ortaya seriyor.

Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı çalışma sonunda, Türkiye çapında Anadolu Liseleri arasında ilk 10’a girerek saha incelemesine kalan Nazilli Menderes Anadolu Lisesi, Aydın’ın gururu oldu. Salı günü Ankara’dan saha incelemesine gelen TKY Ekibi, Nazilli Menderes Anadolu Lisesinde yapılanları yerinde görerek incelemelerde bulundu. Ankara’dan gelen ekibi, okul idaresi, öğretmenler, okul aile birliği, veliler ve öğrenciler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Okul bahçesinde, öğrencilerin Beden Eğitimi dersinde değişik dallarda spor yapıyor olmaları, TKY Ekibinin dikkatini çekti. Konferans salonunda yapılan açılış programında, okulun tanıtımının yapıldığı sunum, ‘Şairler Akşamı 4’ adlı şiir dinletisinden şiirler okundu, halk oyunu gösterisi yapıldı.

BİZ BİR AİLEYİZ VURGUSU DİKKAT ÇEKTİ

Ekip, gerekli incelemeler için okulun birimlerini dolaştı. Velilerle, öğrencilerle, öğretmenlerle, okul aile birliğiyle ve öz değerlendirme ekibiyle toplantılar yapan, incelemelerde bulunan ekip, okuldaki işleyişin düzenin güzelliğini sık sık dile getirdi. Misyonuna ve vizyonuna uygun hareket eden okulun yaptığı çalışmalar, etkinlikler TKY Ekibinin dikkatini çekti. Ankara’dan gelen TKY Ekibinin, okuldan ayrılırken mutlu olması, güzel bir şekilde ayrılması Menderes ailesini heyecanlandırdığı gözlerden kaçmazken, Okul Aile Birliğinin aktif ve profesyonel bir şekilde okulda hazır bulunması, misafirler gidene kadar okuldan ayrılmamaları ‘biz bir aileyiz’ mesajı vermeleri, okulun tüm üyelerinin, Türkiye birinciliği için gösterdiği çaba da gözlerden kaçmadı.

2-043.jpg

3-019.jpg