Yeni yol açma ve var olan yolların bakım, onarım ve tadilatlarına hız veren Nazilli Belediyesi özellikle görselliğin ve kullanışlılığın ön plana çıktığı modern yeni yollar yapıyor. Çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Nazillimiz büyüyüp geliştikçe artan ve artmaya devam edecek olan trafik sorununa çözüm üretmeye devam ediyoruz” dedi.

Alparslan Türkeş Bulvarı ve Şehitler Bulvarından sonra metrajı en uzun yolların arasına Kurudere mevkii olarak da bilinen kanal yolunda çalışmalar başladı. Atatürk Lisesi alt kısmı yani 90 sokak ile Ocaklı Köyü su deposu arasında, mevcut DSİ kurutma kanalına paralel olan bu yolun çevre düzenleme çalışmaları da yapılacak. 2 bin 500 metre uzunluğundaki yol güzergahına 8 metre genişliğinde trafik yolu, 2.50 metre genişliğinde yürüyüş yolu ve iki kenarında yeşil bant ve oturma gruplarından oluşacak. Yolda yeşil alan düzenlemesini Nazilli Belediyesi Park Bahçe İşleri Müdürlüğü yapacak. Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce yolun alt yapısı olan yağmur suyu şebekesi ve Kanalizasyon şebekesi döşenecek. Kenar bordür döşeme çalışmaları yapılan 8 metre genişliğindeki trafik yoluna asfalt dökülerek kaplaması yapılacak. 2.50 metrelik yürüyüş yolunda da kiremit irmiği kullanılacak. Yolun iki kenarında yeşillendirme çalışmaları yapılarak oturma gurupları ile vatandaşa dinlenme alanları oluşturulacak.

NAZİLLİ KABUĞUNA SIĞMIYOR

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Ramazan Bayramı sonrasındaki ilk mesai günü başlangıcında uygulanacak projeyi ve çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Yardımcısı Mesut Erdemir, Fen İşleri Müdürü İbrahim Topçu, İmar Müdürü Koray Öden ve İnşaat Teknikeri İsmail Gedik ile yaptığı incelemede çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Alıcık; “Nazillimiz büyüyüp geliştikçe artan ve artmaya devam edecek olan trafik sorununa çözüm üretmeye devam ediyoruz. Yeni cadde ve sokakların açılması için istimlak çalışmaları, asfaltlama ve parke taşı döşüyoruz. Hızla gelişen ve kabuğuna sığmayan Nazilli modern ve iyi aydınlatılmış caddeleri ile vatandaşlarımızın övündüğü bir kent olacak” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png