İstasyon Meydanı'nda Atatürk anıtı önünde başlayan törenlerde Kaymakam Mehmet Okur tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı. Törenlere İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkan Vekili Erkin Özbek, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Nazilli Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş ve gaziler ile resmi kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldılar. 
Nazilli Belediye Başkan Vekili Erkin Özbek törende yaptığı konuşmasında, “Yönetimimiz Türk sahnesinde görüldüğü andan itibaren, bağımsızlığı ile tüm dünyaya örnek olmuş Türk milletinin, vatanın işgal edildiği bir dönemde, bu güçlere karşı verdiği onurlu mücadeleyi, zafer ile taçlandırışının, Nazilli’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Türk milletinin bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz kanıtlarından biri olan 5 Eylül, Türk ulusunun kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış, birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.
Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde; kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı kazandığı büyük zafer ile tüm mazlum halklara da örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş olan milletimiz, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti ile Nazilli’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılını coşkuyla kutluyoruz” dedi.
Törenin ardından Eğriboyun mezarlığına gidilerek Hacı Süleyman Efendi, Demirci Mehmet Efe ve aile mezarlığı, Gaziler Derneği şehitliği, Şehitlik ziyaret edildi. İlçe müftüsü Necati Topaloğlu tarafından yasin’i Şerif ve dualar okundu.