Geçtiğimiz ay bağırsak ameliyatı olan Kore Gazisi, dün sabah evinde rahatsızlanarak fenalaştı. Ailesinin yanında hayatını kaybeden Kore Gazisi Halil Aslan’un cenazesi için Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesinin girişimi ile askeri tören düzenlendi. Geçtiğimiz yıl eşi Zehra Aslan’ı kaybeden 4 çocuk ve 13 torun sahibi Kore Gazisi Halil Aslan (81) dün sabah 08:30 sıralarında hayatını kaybetti. Gazi Aslan için Nazilli Beşeylül Caminde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Nazilli Garnizon Komutanlığı'nca askeri tören düzenlendi. Törenin ardından Aslan'ın cenazesi Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Nazilli Belediyesi arasında yapılan protokolle belirlenen Gaziler mezarlığına defnedildi.

“ASKERİ ERKAN YALNIZ BIRAKMADI”

Nazilli Devlet Hastanesi morgdan alınan Kore Gazisi Halil Aslan’ın cenazesi Aydın’dan gelen tören mangasında bulunan askerlerin omuzlarında Beşeylül Camine getirildi. Gazi Aslan, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Evranlı Mezarlığı'nda Gazilere ayrılan bölüme defnedildi. Yaklaşık 5 ay önce yapılan protokol ile belirlenen Gaziler mezarlığına ilk defnedilen ise Kore Gazisi Halil Aslan oldu. Askeri törenle son yolculuğuna uğurlanan Gazi Halil Aslan için cenaze namazına Nazilli’nin Askeri erkanı tam kadro katıldı. Nazilli Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Tahsin Kaya, Gaziler ve çok sayıda Halil Aslan’ın yakını katıldı.

“GAZİLER MEZARLIĞINA İLK ARKADAŞIMIZI DEFNETTİK”

Halil Aslan’ın 1 Kasım 2011 tarihinde madalyasına kavuştuğunu ifade eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi Başkan Yardımcısı Tahsin Kaya; “Ülkemize Kore’de hizmet vermiş barış gönüllerimizden Halil Aslan ağabeyimiz vefat etmiştir. Gazi arkadaşları, kardeşleri olarak resmi tören ile cenazesinde son görevimiz yaptık. Halil ağabeyimizin babası da İstiklal Savaşında madalya alan dedelerimizdendi. Aslan ailesi ile ne kadar gurur duysuk azdır. Kendisi de geçen yıl kurulan Derneğimizin, girişimleri ile madalyasına kavuşan gazilerimizdendi. Bu madalyayı kendisine sağlığında kavuşturabildiğimiz için mutluyuz. Derneğimizin girişimleri ile Nazilli Belediyesince Gazilerimiz için özel ayrılan Evranlı Mezarlığındaki Gaziler bölümüne defnedildi. Kendisi mezarlığımıza ilk defnettiğimiz arkadaşımız oldu. Allah gazi kardeşimiz Halil Aslan’ın dost ve akrabalarına sabır versin, tüm gazilerimizin başısağolsun” dedi.
 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120713aw000322_02.jpg

20120713aw000322_04.jpg

20120713aw000322_07.jpg