Eğitime, özel güvenlik görevlilerinin yanı sıra halkla ilişkiler biriminde görev yapan çalışanlar katılarak öfke kontrolü, stres yönetimi ve iletişim tekniklerinin yanı sıra bilgi güvenliği konusunda eğitildiler. Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Kurnaz, 2011 yılı içerisinde hizmet içi eğitimlerle personel, hasta ve hasta yakınlarına olmak üzere toplam 29 bin 588 kişiyi bilgilendirdiklerini ifade ederek "Hizmet kalite standartları gereği kaliteli sağlık hizmetinin sunulması amacıyla hastanemizde sürekli hizmet içi eğitim programları düzenlenerek personel ile hasta ve yakınlarının bilgi - beceri seviyesinin yükseltilmesi sağlanmaktadır. 2011 yılı hizmet içi eğitimi kapsamında 151 saatte 4 bin 292 çalışana, 25 bin 296 hasta ve yakınına farklı konularda eğitim verilmiştir" dedi.

“KURUMLARIN HİZMET KALİTESİ ARTIYOR”
2008 yılından bu yana Türkiye genelinde 30'dan fazla kurs verdiğini ifade eden Şirket Koordinatörü Emekli Yarbay Rasim Kuzucu; "Sağlık alanında hizmet veren ve hizmetlerin kaliteli bir şekilde verilmesini isteyen kurumların talepleri üzerine eğitimler sürmektedir. Özellikle hasta ve yakınları ile devamlı temas halinde bulunan güvenlik görevlilerinin öfke kontrolü, stres yönetimi ve iletişim tekniklerinin yanı sıra bilgi güvenliği konusunda da deneyimli olmaları gerekiyor. Kurslarımıza katılan her güvenlik görevlisi bu önemli konular üzerinde eğitilerek görev yaptıkları kurumlarda kalitenin yükselmesini sağlıyorlar" dedi.

“SÜREKLİ EĞİTİMLE KALİTEMİZİ YÜKSELTİYORUZ”
Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Kurnaz, 2011 yılı içerisinde hizmet içi eğitimlerle personel, hasta ve hasta yakınlarına olmak üzere toplam 29 bin 588 kişiyi bilgilendirdiklerini ifade ederek "Bakanlığımızın sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında hizmet kalite standartları gereği kaliteli sağlık hizmetinin sunulması amacıyla hastanemizde sürekli hizmet içi eğitim programları düzenlenerek personel ile hasta ve yakınlarının bilgi-beceri seviyesinin yükseltilmesi sağlanmaktadır. 2011 yılı hizmet içi eğitimi kapsamında 151 saatte 4 bin 292 çalışana, 25 bin 296 hasta ve yakınına farklı konularda eğitim verilmiştir. hizmet kalite standartları gereği kaliteli sağlık hizmetinin sunulması amacıyla hastanemizde sürekli hizmet içi eğitim programları düzenlenerek personel ile hasta ve yakınlarının bilgi-beceri seviyesinin yükseltilmesi sağlanmaktadır. Personele verdiğimiz eğitimler; hasta ve çalışan güvenliği eğitimi başta olmak üzere hasta ve yakınlarına karşı tutum - davranış ve mahremiyet, bilgi güvenliği, iletişim gibi konulardır. Hasta ve yakınlarına hasta hakları ve sorumlulukları, yatan hastalarımıza hastane kuralları, akılcı ilaç kullanımı, organ bağışı, hasta taburcu, anne sütü, sigara bırakma, diyaliz, diyabet, fizik tedavi, çocuklarda ağız ve diş bakımı konularında eğitimler verilmektedir."

“BİLGİ GÜVENLİĞİNİ TAAHHÜT EDİYORUZ”
Başhekim Kurnaz; "Bilgi güvenliğinde hastanemiz; hasta ve hak sahiplerine ait gizli bilgilerin ve tescilli hakların korunmasını, söz konusu bilgileri hasta onayı dışında ya da yasal bir yükümlülük altında bulunmadığı sürece herhangi bir üçüncü şahıs, kurum ve kuruluş ile paylaşmamayı taahhüt eder. Hastanemiz çalışanlarına uygun dil seçme, açık ve doğru mesaj verme, güven verme, göz teması sağlama, beden diline dikkat etme, dinlemeyi öğrenme, empati kurma kavramlarının önemi anlatılmaktadır" dedi.