Hükümlü ve tutuklular için gelir kaynağı olan atölyeyi inceleyen Aydın Valisi Kerem Al, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Ceza İnfaz Kurumumuz hükümlülere ceza çektiren bir yer değil, sosyal ve kültürel etkinliklerle hem para kazanmalarını hem de zaman geçirmelerini sağlıyor” dedi.

Nazilli E Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda düzenlenen programa Aydın Valisi Kerem Al, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, Aydın İl Jandarma Alay Komutanı Kd.Kurmay Albay Bülent Bulut, Nazilli Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Buharkent Belediye Başkanı Yusuf Vural, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Seydi Salman, Cezaevi Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Beyhan Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Cumhuriyet Savcıları ile davetliler ve Orhanoğlu Gıda yöneticileri katıldı.

75 HÜKÜMLÜYE SİGORTALI İŞ VERİLİYOR
Ceza İnfaz Kurumu’nda Orhanoğlu Gıda’nın katkılarıyla kurulan atölyenin açılış ve bilgilendirme konuşmasını yapan Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Nazilli E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda bugün itibariyle 27 kadın, 3 çocuk, 2 terör, 1 yabancı uyruklu ile Nazilli ve Sultanhisar Açıkta 132 hükümlü olmak üzere toplam 948 hükümlü ve tutuklu bulunduğunu belirtti.
Kurumda toplam 233 personelin görev yaptığını söyleyen Başsavcı Kaya; şöyle konuştu: “Ceza infaz kurumlarımızda barındırılmakta olan hükümlülerin topluma faydalı bir birey olarak kazandırılmaları için 13 iş kolunda yaklaşık 75 hükümlü sigortalı olarak istihdam edilmektedir. Piyasa ile yapılan protokol gereği hükümlü başına 20 TL alınmakta, hükümlüye iş kazaları ve meslek hastalıkları sigortası yaptırılmakta, 4 TL olan iaşe parası çıkarıldıktan sonra 5,78 TL günlük yevmiye verilmektedir.”

Nazilli E Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun 2011 yılı net karının 497 bin 953 TL olduğunu söyleyen Kaya; sözlerini şöyle sürdürdü: “2011 yılında kazanılan net kârdan 166 hükümlüye toplam 57 bin 867,57 TL kar payı dağıtılmıştır. İşyurtları bünyesinde Güzelköy’deki arazide sebzecilik, Kapalı ve Açık bölümlerde kantin ve çay ocağı işletmeciliği, fotoğraf, cilt ve terzi atölyelerinde toplam 17 hükümlü sigortalı olarak çalıştırılmaktadır. Nazilli Adliye Sarayındaki kafeterya 15 hükümlü marifetiyle işyurdumuz tarafından çalıştırılmakta, ayrıca adliye personeline hitaben öğle yemekleri çıkarılmaktadır. İşyurdumuz Nazilli Adliyesi ile Kadastro Müdürlüğü'nün temizlik işlerini 8 hükümlü ile yapmaktadır. Uğur Soğutma Makineleri Tekstil Serigrafi Baskı Maden ve Mermer San. ve Tic. A.Ş. ile Uğur Motorlu Araçlar Makine Turizm Taşımacılık San. ve Tic. Ltd. Şti. ile yapılan protokoller gereği plastik çapak alma, yedek parça paketleme işlerinde toplam 20 sigortalı hükümlü çalıştırılmaktadır. Yıldız Deri ve Optik Sanayi firması ile yapılan protokolle Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda iki bayan hükümlü ile karton çanta katlama işi yapılmaktadır.”
40 SİGORTALI HÜKÜMLÜ İLE 20 TON ÜRETİM
Nazilli Açık Ceza İnfaz Kurumu olarak NAZCİK adı altında marka tescili yaptırılmış olup zeytinle ilgili her türlü üretim ve paketleme izni alındığını belirten Kaya; sözlerine şöyle devam etti: “Alınan bu markayla ilerleyen tarihlerde tüm ceza infaz kurumlarına ve piyasaya zeytin satışı yapılması planlanmaktadır. Açılışını yaptığımız Orhanoğlu Gıda Koll. Şti. ile yapılan protokol gereği zeytin dolum işinde 40 sigortalı hükümlü ile ayda 20 ton üretim yapılmakta, yılın 12 ayı boyunca çalışma devam etmekte olup işin yoğunluğuna göre işçi sayısı artırılarak ayda 60 ton üretim yapılması planlanmaktadır. Kurumumuzla iş yapmak isteyen firmalara kapımızın her zaman açık olduğunu belirtmek isterim.”

BU TÜR PROJELER ARTARAK DEVAM ETMELİ
Törenin ardından Zeytin İşletme Atölyesini gezerek Başsavcı Kaya ve sorumlularından bilgi alan Vali Al ise; şöyle konuştu: “Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığımız bir firmamızla anlaşarak infaz kurumlarının sadece cezaevinde tutarak, özgürlüklerinden yoksun bırakma yeri olmadığını göstermiştir. Sosyal sorumluluklarının gelişmesi ve dışarıya alışması amacıyla birçok proje yapıyorlar. Ben burada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve ülkemizde bu tür projelerin artarak devam etmesini diliyorum.”  

video.gifHaberin videosu..

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120613aw000801_01.jpg

20120613aw000801_07.jpg