Başkan Alıcık, ziyaretinde Hayvanat Bahçesin’deki son durum konusunda bilgi alarak yeni doğan dişi Axis Geyiği ve Midilli erkek tayın sağlık durumları hakkında bilgi de aldı. Başkan Alıcık; “Hayvanat Bahçemizde bulunan hayvanlarımızın sayılarının ve çeşitlerinin artırılması için çalışmalara başladık” dedi.
HAYVANAT BAHÇESİ BÜYÜYECEK
Başkan Alıcık hayvanat bahçesinde bulunan hayvanların sayılarının ve çeşitlerinin yetersiz olduğunu bölgemizde yaşayabilecek yeni ve değişik cins hayvanların getirileceğini belirtti. Ziyaretçilere ve özellikle miniklere önümüzdeki günlerde Nazilli Hayvanat bahçesine yeni hayvanların getirileceği müjdesini verdi. Başkan Alıcık, yeni doğum yapmış Axis Geyiği ve Midilli Atının sağlık durumları hakkında bilgi alarak yeni doğan yavruları sevdi. Başkan Alıcık; “Hayvanat bahçemizde yeni doğan Axis Geyiği ve Midilli At’ın yavruları hayvanat bahçemizin maskotu haline geldi hayvanat bahçesine gelen ziyaretçilerimiz bu yeni yavrulara ve tüm hayvanlara bakmadan ayrılamıyorlar” dedi.
YENİ BÖLÜM VE YENİ ÜNİTELER YAPILIYOR
Başkan Alıcık, Belediye Veteriner Müdürü Ahmet Şahin’den hayvanat bahçesindeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ahmet Şahin; “Sümer parkımıza ve hayvanat bahçemize özellikle okullardan piknik ve gezi amaçlı ziyaretler olmaktadır. Hayvanat bahçemizde ilk olarak 2 tane Axis Geyiğimiz vardı. Bu gün toplamda yeni doğan dişi geyiğimiz ile birlikte 5 adet oldular. 2 adet Midilli atımız yeni doğan erkek Midilli ile 4 adet oldu. Hayvanat bahçemizi genişletme ve yeni türler getirme çalışmaları devam etmektedir. Hayvanat bahçemizde yeni bölümler yeni üniteler yapma çalışmaları da başlatıldı. Genelde kanatlı hayvanların getirileceği hayvanat bahçemizde Akvaryum salonu, kanatlı cinsi ve memeli cinsleri olmak üzere 30 çeşide yakın türde hayvan bulunmaktadır. Yeni doğan hayvanlarımızda ilgi odağı olurken hayvanat bahçemizin ziyaretçi sayısı her gün biraz daha çoğalmaktadır” dedi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png