Bingöl Şehir Stadyumu"nda saat 16.00"da başlayan B. Bingölspor, Nazilli Belediyespor maçı öncesinde sahaya çıkan Bingöl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, her iki takımın futbolcularına çiçek vererek başarılar diledi. Karşılıklı ataklarla başlayan maçın ilk golü karşılaşmanın 28. dakikasında siyah-beyazlı takım oyuncularından Mustafa Karagülle"nin ayaklarından geldi. 1-0 öne geçen Nazilli Belediyespor 37. dakikada gelişen bir atakda Melih Açıkel"in attığı golle 2-0 öne geçti. İlk yarının sonucu B. Bingölspor, Nazilli Belediyespor 0-2 olarak tamamlandı.
İkinci yarıya daha atak başlayan ev sahibi B. Bingölspor aradığı golü 51. dakikada Nihat Yılmaz ile bularak skoru 1-2 yaptı. 90. dakikada misafir takım Nazilli Belediyespor futbolcularından Kenan"in attığı gol ile skor 1-3"e yükseldi. Başka golün olmadığı Bingölspor, Nazilli Belediyespor karşılaşması 1-3 sona erdi.
AK Partili Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Belediyespor Başkanı Şeref Varolgüneş ve yerel yöneticilerin kendilerini çok sıcak karşıladığını söyleyen Engin Topçu, “Bingöl Belediyesporlu yerel yöneticiler bizi çok iyi bir şekilde karşıladı. Bizlere verdikleri destek ile neredeyse maça çıkabildik. Yaşadığımız bir çok zorluğa rağmen etkili futbolumuzla kazandık” dedi.
TOPÇU"DAN FEDERASYONA SİTEM
Nazilli"den İzmir Adnan Menderes Havalimanı"na giderken hiç bir zorlukla karşılaşmadıklarını, ancak Diyarbakır"dan Bingöl"e giderken tam bir organizasyon bozukluğu yaşadıklarını söyleyen Topçu, “Federasyon bize Nazilli"den İzmir"e kadar otobüs ayarlamış ve İzmir"den Diyarbakır"a Uçak bileti ayarlamış. Diyarbakır"dan Bingöl"e ve otellere gideceğimiz otobüsü ayarlamamış. Bu ilk kez deplasman oynayan takımlar için büyük bir problem. Biz dahil bütün takımların kendi memleketlerinde en azından 6 saate kadar gidecek otobüsü vardır. Bize doğuda ve uzak şehirlerde otobüs gerekiyor. Federasyonun bunu dikkate alması gerekir. Ayrıca bizlerin 33 kişilik uçak rezervasyonunu dikkate almayarak 25 kişiye bilet ayırması ve kalan 8 kişinin 200 TL fazla ödeyerek alması da aradaki kişilerin zengin edilmeye çalışmasına neden olur. Biz Nazilli Belediyespor olarak Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ve Bingöl Belediyespor Başkanı Şeref Varolgüneş"in takımımıza ayarladığı otobüsle Bingöl"e ulaştık. Burada otel ve stad arasında bu otobüslerle gidebildik. Federasyonun başkalarını zengin etme amacında olmadığını düşünüyorum. En azından böyle olmasını diliyorum” diyerek sitemde bulundu.
MAÇTAN NOTLAR:
Maçı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay ve çok sayıda taraftar izledi.
Maçı izlemek üzere Bingöl deplasmanında Nazilli Belediye ve Belediyepsor Onursal Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Engin Topçu, 2. Başkan Nuri Aslan, Genel Kaptan Özgen Türker, Yöneticilerden ise Nuri Aslan, Recep An ve Doğan Güneş yerini aldı.