Siyaseti Allah rızası ve insanların mutluluğu için yaptığını dile getiren Başkan Alıcık, hergün 150-200 kişinin iş talebiyle kendisine geldiğini söyledi.
Aydın Gazeteciler Cemiyeti’ne (AGC) ziyaret eden Nazilli’nin MHP’li Belediye Başkanı Haluk Alıcık, seçimler öncesinde verdiği sözlerin büyük bir bölümünü yerine getirdiğini belirtti. Seçim beyannamesinde yer almayan bir çok konuyu da çözüme kavuşturduklarını kaydeden Alıcık, “2 Yılda Nazilli’de çok şey yaptığımızı düşünüyorum. Seçim öncesinde vaatlerini bulunduğum konuların yüzde 90’sı şuanda hayata geçmiş durumda. Nazilli’nin göbeğindeki yıllardır atıl durumda bulunan 15 katlı belediyeye ait binayı değerlendirdik. Su fabrikası açtık. Huzurevimizi açtık. Doğalgaz çalışmaları sürüyor. Konut sözümüzü tuttuk, birinci etap Nazkent evleri tamamladık. Alzheimer merkezimizi faaliyete soktuk, kısa süre sonra ikincisini hizmete sokmayı planlıyoruz. Ağız ve Diş Sağlı merkezini bitirip Sağlık Bakanlığına devrettik. Daha sayamadığımız onlarca konu var” ifadelerini kullandı.
EĞİTİME 5 MİLYON TL’LİK DESTEK VERDİK
Nazilli’deki okulların bakım ve onarımlarıyla ilgili ciddi çalışmalarda yaptıklarını ifade eden Başkan Alıcık, “Bizim çocuklarımıza hizmet etmek bizim boynumuzun borcu diye düşünüyorum. Geçtiğimiz 2010 yılında okullara 1 Milyon TL para harcadık, bu yıl sadece 2 okul için verdiğimiz para 2,5 Milyon TL. Göreve geldiğim günden beri eğitim için bütçemizden harcadığımız para 5 Milyon TL’yi geçti. Bu rakamlar gerçekten çok ciddi paralar. Çocuklarımız gerçekten her şeyin en güzeline layık. Onlar için elimden geleni yapıyorum. Nazilli’de belediyemizin girmediği okul yok. Fen Lisesi yurdu tamamlanmak üzer. Bu yıl okula gelen 60’a yakın öğrenciyi kendi imkanlarımızla Öğretmenevinde barındırıp karınlarını doyuruyoruz” dedi.
‘GÜNDE 150-200 KİŞİ İŞ İSTİYOR’
Her yerde olduğu gibi Nazilli’de de işsizlik sorunu olduğunu dile getiren Haluk Alıcık, “iki yılda Nazilli Organize Sanayi Bölgesine 4 Milyon TL’ye yakın para harcadık. Bunları aş ve iş derdi için yapıyoruz. Ben bu parayla, organize sanayi bölgesine değil de, şehrin içine bir şeyler yapsaydım daha başarılı bir belediye başkanı olarak gözükürdüm. Günde 250-300 kişiyle görüşüyorum bunlardan 150-200 tanesi kesin ‘iş’ diyor. Bu nedenle gösteriş için değil de siyaseti Allah Rızası için, insanların mutluluğu için yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Aydın’ın Büyükşehir olmasını da değinen Başkan Alıcık, Büyükşehir konusunun artılarıyla eksileriyle iyi değerlendirilmesi gerektiğini dikkat çekti.
Ziyaret sonunda gazetecilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektiren Haluk Alıcık, milletvekili olma gibi bir düşüncesinin olmadığını ve Nazilli’ye belediye başkanı olarak hizmet etmeye devam etmeyi düşündüğünü belirtti.