İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ahmet Ekler ile birlikte basın açıklaması düzenleyen AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, AK Parti’nin 2001 yılında siyasete girmesi ile neler yaşandığını hatırlatan Pirinç açıklamasında; “Tahriklerle, provokasyonlarla, kirli senaryolarla Türkiye'yi karanlık mecralara sevk etmek isteyenler oldu. Hiçbirine başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde boyun eğmedik. Hiçbirine prim vermedik. Dik durduk, boynumuzu bükmedik, başımızı öne eğmedik. AK Parti'nin akına asla ve asla gölge düşürmedik” dedi.
Eksikliğini hissettikleri fiziki yapının gerçekleşmesi adına, geçtiğimiz aylarda kongrede seçilerek görevi devralan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yeni ilçe binasını beğenip kiraladıklarını ifade eden AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç; “Gerekli tadilat ve tamiratı yapıp, ilçe halkımızın hizmetine sunmanın heyecanını taşıyoruz. Partililerimiz ve halkımızı, milletvekillerimizin de katılarak onurlandıracağı 24 Mart 2012 Cumartesi günü saat 14.00’deki açılışımıza davet ediyoruz. Parti binamızın bu hale getirilmesinde, başta yönetim kurulu üyelerim olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“BOYUN EĞMEDİK, PRİM VERMEDİK”
“Malumunuz üzere milletin partisi olan AK Parti, 14 Ağustos 2001'de yine milletin gösterdiği istikamet ve işaretle kurulan bir partidir” diyen Pirinç; “Yine 3 Kasım 2002 bu ülke ve millet için milat olmuştur. Milletimizin sırtımıza yüklediği mukaddes emanetle, 3 Kasım'dan itibaren bu ülkede siyaset tarzı, yönetim anlayışı, demokrasinin standardı, devlet- millet kaynaşması köklü şekilde değişmiştir. Dikkat edin, iktidarda bulunduğumuz yıllar boyunca üzerimizdeki bu emaneti düşürmek isteyenler oldu. Millet iradesini gölgelemek, milletin arzu ve taleplerini çiğnemek isteyenler oldu. Bizi demokrasi yolundan, ilerleme yolundan, kalkınma yolundan alıkoymak isteyenler oldu. Tahriklerle, provokasyonlarla, kirli senaryolarla Türkiye'yi karanlık mecralara sevk etmek isteyenler oldu. Hiçbirine başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde boyun eğmedik. Hiçbirine prim vermedik. Dik durduk, boynumuzu bükmedik, başımızı öne eğmedik. AK Parti'nin akına asla ve asla gölge düşürmedik. Millet iradesinin seçimlerin dışında değiştirilebileceğine, demokrasinin ertelenebileceğini, zafiyete uğratılabileceğini vehmedenler, karşılarında milleti buldular. Hükümet politikalarını çeteler eliyle, mafya eliyle, gizli senaryolarla, kirli ilişkilerle şekillendirebileceğine inananlar, böyle bir gayretin içine girenler, karşılarında hukuku buldular. Milleti buldular, onun emanetçisi ve hizmetkarı AK Parti iktidarını buldular” şeklinde konuştu.

“BU EMANETE HALEL GETİRMEDİK”
Bu parti, bu hareket ve bu kadro, milletin rotasından başka bir rota tanımamıştır, bundan sonra da tanımayacaktır diyen Pirinç; “Bu partiye, toplumdan kopuk olan elitler yön belirleyemez. Bu partiye, küçümseyerek bakan seçkinler rota çizemez. Bu parti milletin hukukunu ayaklar altına alan çeteler sirayet edemez. Zira üzerimizdeki yük, aziz milletin yüküdür. Üzerimizdeki emanet topyekun milletin emanetidir. Biz bu yükü yere düşürmedik. Bundan sonra da düşürmeyeceğiz. Biz bu emanete halel getirmedik, bundan sonra da Allah'ın izniyle getirmeyeceğiz. Mehmet Akif Ersoy'un, ‘Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz, bu yol hak yoludur dönme bilmez yürürüz’ dizelerindeki ifadeyle, AK Parti milletten aldığı güçle, Türkiye'yi daha ileri bir demokrasi haline getirmeye kararlıdır. Bu anlamda kat edilen mesafe kimsenin inkar edemeyeceği bir biçimde aşikar ve anlamlıdır” dedi.
“SİYASET ARTIK DAHA ETKİN BİR KURUM”
AK Parti ‘her şeyin temeli insandır. Siyaset insanın huzur ve mutluluğu, refah ve esenliği için yapılmalıdır’ diyerek, siyasetin amacını yeniden belirledi diyen Pirinç; sözlerini şöyle tamamladı: “Artık siyaset, belli kişi ve partilerin geleceğini garanti altına alma uğraşı olmaktan çıktı. Tüm partilerin, tüm kurumların, tüm sistemin ancak ve ancak insanın huzuruna, mutluluğuna, refahına odaklanması gerektiğine inanan bir siyasi anlayış iktidara geldi. AK Parti sayesinde siyaset, daha etkin bir kurum haline getirilerek, devlet millet kaynaşmasını yeniden tesis etmek, devletin kurumlarına güveni tazelemek, önemli hedeflerimizin arasında yer aldı. Yolsuzluklara, usulsüzlüklere göz yummadık, bundan sonra da göz yummayacağız. Bu uzun yolu, bu meşakkatli yolu, Genel Başkanımızın gösterdiği istikamette sabırla, dirayetle, dayanışma içinde, en önemlisi de heyecan içinde, milletimizle el ele, gönül gönüle yürüdük, yürümeye de devam edeceğiz”