Kadir Mutlu, partililerin ve delegelerin isteği üzerine aday olduğunu söyleyerek, “Partimizin mevcut yapısını güçlendirerek, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanacağız” dedi.
“PİRİNÇ GENEL MERKEZİ ADAYI DEĞİL”
Daha önce adaylığını açıklayan Tacettin Pirinç’in kamuoyunda lanse edildiği gibi genel merkezin adayı olmadığını söyleyen Kadir Mutlu, “Tacettin Pirinç, ‘tavsiye’ edilen bir isimdir. Ben partililerden gelen istek doğrultusunda aday oldum” şeklinde konuştu. Adaylığının partiyi bölüp, bölmeyeceği şeklinde sorulan soruyu da yanıtlayan Mutlu, “AK Parti Türkiye’nin her yerinde genel kurularına en az 2 adayla giriyor. İşte en yakınımızda olan Kuyucak, Karacasu ilçeleri. Buralarda da genel merkezin tavsiye ettiği isimler vardı. Ama ikinci adaylar da çıktı. Bundan doğal ne olabilir ki? 2 adaylı bir seçim AK Parti’ye zarar değil, fayda getirir. Delege kime oy verirse o kişi seçilecek. Delegenin seçeceği kişinin de partiye yararlı olacağı kesindir” ifadelerini kullandı.
“ŞİMDİLİK PİRİNÇ VE MUTLU ADAY”
AK Parti’yi 2014 yılında ciddi bir seçimin beklediğini hatırlatan Kadir Mutlu, “Birlik ve beraberliğimizi dağıtmadan, mevcut yapımızı daha güçlendirerek yerel seçimlere girmek zorundayız. Bunu da başaracak güç ve yapıdayız” diyerek sözlerini tamamladı.
Kongreye sayılı günler kala Nazilli’de siyasi hareketlilik oldukça hızlandı. Genel Merkez tarafından Tacettin Pirinç ile seçime gidin tavsiyesinin ardından AK Parti Nazilli ilçe başkanlığında 2003 ile 2010 yılları arasında 7 yıl boyunca görev yapan Ali Ertürk’ün delegelerden aldığı yoğun istek üzerine aday olabileceği iddia edilmişti. Hakkında başkan adayı olacağı konusunda ki iddialara cevap veren Ali Ertürk ise; “Ben bu partide 7 yıl boyunca görev yaptım. Partim için hep çalıştım, her zamanda çalışmaya devam edeceğim. Bu partide delege bile olamaz diyenlere istinaden delegelerden gelen bu isteği değerlendirip düşüneceğim. Şu anda net kararımı vermedim. Ama partim için her zaman göreve hazırım” ifadelerini kullanmıştı. Geçen süre içerisinde Ertürk adaylığını açıklamazken Kadir Mutlu’nun adaylığını açıklamasının ardından seçimlere 2 adayla gidileceği tahmin edildiği ifade edilirken, AK Parti ilçe kongresi 24 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’te Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılacağı belirtildi.