40 diş hekiminin hizmet vereceği ve çevre ilçe ve köylerede hizmet verecek olan merkezin açılış törenine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Halil Yürekli, Hayırsever İşadamı Rasim Menteşe, Dr.Rıza Arpaz’ın eşi Engin Arpaz, sağlık çalışanları ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.
Diş Sağlığı Hastanesi Sorumlu Başhekimi İlhan Tonoz yaptığı açılış konuşmasında merkezin teknoloji alanında son derece modern olduğunu belirtti. Tonoz;“Bugün burada sadece bir binanın açılışını değil, aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’nın Ağız ve Diş sağlığı hizmetinde geldiği son noktayı da görmekteyiz. Sağlık Bakanlığımızın ‘Sağlıkta dönüşüm’ programı çerçevesinde ağız ve diş sağlığının genel sağlığın ayrılma bir parçası olarak değerlendirmiş. Bu hastanede görüntüleme sisteminden, kanal tedavisine, estetik dolgudan, sabit ve hareketli protezlere, implantlara kadar sterilizasyonda otoklavdan poşetlemeye kadar çok hızlı bir dönüşüm göstermiştir. Merkezimiz halkımıza ve bu mesleğe yakışır biçimde teknolojik imkanları kullanarak hizmet vermeye devam edecektir. Bu hastane ile günde Bin 250 hasta bakılabilecektir. Artık hastalarımız gerek protez gerekse köprü yapımı tedavilerinde sıra beklemeyecektir.”dedi.
Aydın’a gurur duydukları bir hizmetin kazandırıldığını belirten Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ise;”Vatandaşımız her türlü hizmetin en iyisine layık. Bu türlü merkezlerimiz sayesinde vatandaşlarımız daha iyi hizmet alabilecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.
Yapılan protokol konuşmalarının ardından Aydın valisi Hüseyin Avni Coş bir önceki Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan ile Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Aydınpost Facebook'ta! Takip etmek için tıklayın...