Nazilli Belediyesi dört yıldan bu yana bir türlü başlatılamayan güvenlik kamerası çalışmalarını tamamlayarak 18 kameralı mobese sistemi ile şehri gözetlemeye başlıyor.
Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin"in de hazır bulunduğu incelemede ilk etapta kurulan 18 kameralı mobese sisteminin toplam maliyetinin 540 bin lira olduğu ifade edildi.
Nazilli"nin 15 noktasına yerleştirilecek 18 kamera ile Nazilli"nin huzuru için çalışmalar yapılacağını dile getiren Nazilli Belediyee Başkanı Haluk Alıcık; “Güvenlik kameraları ile ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceliyoruz. Şehrin güvenliği, vatandaşımızın huzuru için kısa bir süre içerisinde çalışmalar tamamlanacak. Bundan dört yıl önce başlatılan çalışmalarda birkaç kez iptal edilen ihaleler nedeniyle güvenlik kamerası sistemini kuramamıştık. 2009 yerel seçimlerin hemen ardından başlattığımız çalışmanın ardından ihalesini tamamlayarak ilk etapta acil olan 18 kamera için gerekli altyapıyı hazırlayarak 15 direğin montesini tamamladık. Şehrin stratejik noktalarında yapılan bu çalışmaların ardından merkezi sistemin kurulacağı Dallıca Mevkii Devlet Karayolu üzerindeki yeni ilçe emniyet müdürlüğü binamızdaki çalışmaları da tamamlama aşamasına geldik. Firmamız en kısa sürede 18 kamerayı faaliyete geçirerek şehrin asayiş, trafik ve daha birçok alanda gözü olacak sistemi emniyet güçlerimizin emrine sunacak” dedi.
İHTİYACA GÖRE KAMERA SAYISI ARTACAK
MOBES için İlk aşamada 18 kameranın takıldığını ve 540 Bin TL"ye mâl olduğunu söyleyen Başkan Haluk Alıcık; “360 derece dönebilen son teknoloji sistem kameralar direği ile birlikte ortalama 20 bin liraya mâl olurken sabit sistemler 12-14 bin lira arasında değişen maliyette. Tamamen kablosuz sistemle kurulan güvenlik kamera sistemine ileriki günlerde talepler doğrultusunda ekleme yapılabilecek. Sayıca artırmaya müsait olan sistem sayesinde ilçe emniyet müdürlüğünün emrinde çalışan ekipler 24 saat boyunca şehrimizin güvenliği konusunda rahat bir çalışma imkanına kavuşmuş olacak. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında en az emniyet güçleri kadar belediye olarak bize de büyük görevler düşüyor. Nazilli huzurlu yaşayan insanlarımızın kenti olacak” diye konuştu.