Naziler’in ölüm şifresi Almanya’da 2000 yılından beri 9’u Türk 11 kişiyi öldüren Neo Nazi terör hücresinin evinden içinde Türklerin de bulunduğu 88 kişilik ölüm listesi çıktı. 88 sayısı, Almanca’da ‘HH’nin, yani “Heil Hitler” (Yaşasın Hitler) sözünün kısaltmasını simgeliyor

Almanya’da 2000 yılından beri 9’u Türk 11 kişiyi öldürdükten sonra geçen hafta yakalanan Neo Nazi terör hücresinin kendilerine yeni hedefler belirlediği ortaya çıktı. Der Spiegel dergisinin internet sitesinde yer alan habere göre, terör hücresinin üç üyesi Uwe Böhnhardt (34), Uwe Mundlos (38) ve Beate Zschaepe’nin (34) birlikte yaşadığı evin enkazında yapılan aramalarda 88 ismin yer aldığı “öldürülecekler listesi” bulundu. İsimler ve adreslerin yer aldığı listede bulunan 88 hedefin arasında üst düzey siyasetçilerin yanı sıra bazı Türk ve İslam derneklerinin de yer aldığı belirtildi.

‘Bu korkunç bir duygu’

Listedeki isimler konunun hassasiyeti nedeniyle gizli tutulurken, sadece Cem Özdemir’in lideri olduğu Yeşiller Partisi’nin Başkan Yardımcısı Jerzy Montag ve iktidardaki Hristiyan birlik partilerinin Federal Meclis Grubu iç politika sözcüsü Hans-Peter Uhl isimlerinin listede bulunduğunu kendileri açıkladı. Montag “Bu korkunç bir duygu. Bir hücrenin çökertilmesiyle çözülebilecek bir sorun değil. Başka hücreler de bulunabilir” dedi. Uhl ise “Adımın listede olduğunu görünce şoke oldum. Kendimi tehdit altında hissetmiyorum” yorumunu yaptı.

‘H’ alfabede 8’inci harf

Alman basınına göre, listenin 88 kişilik olmasının özel bir anlamı daha var. ‘H’ harfi, Alman alfabesinde sekizinci sırada yer alıyor. 88 sayısıyla da ‘HH’ yani Nazilerin selamlaşma sözü olan “Heil Hitler” (Yaşasın Hitler) ifadesinin kısaltması kullanılıyor. Bu listenin 2008 yılında oluşturulmaya başlandığı belirtilirken, listede yer alan isimlere dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.

Bin bir surat Beate

Neo Nazi çetenin hayatta kalan tek üyesi Beate Zschaepe’nin (34) dün ortaya çıkan son fotoğrafı ilginç bir durumu da gözler önüne serdi. Zschaepe’nin sık sık farklı saç şekilleri kullandığı görülüyor. Zanlı ilk fotoğraflarının birinde siyah saçlarını açmış haldeydi. Diğerinde ise saçlarını toplamıştı. Sorguya giderken çekilen fotoğraflarında ise sarı saçlıydı. Dün ortaya çıkan ve bir neonazi gösterisinde çekilmiş fotoğrafında ise saçlarını kahverengiye boyattığı görülüyor.

Almanya’nın ‘Watergate’i

Neonazi çeteyle Alman istihbaratı arasındaki bağlantı iddiaları için Almanya’nın Watergate skandalı yorumu yapılıyor

Almanya’da çökertilen Neonazi hücresinin Alman istihbaratıyla bağlantısı olduğu iddiaları ilk günden itibaren dile getiriliyordu. Çete üyelerinde sadece istihbarat için çalışanlarda bulunabilecek pasaportlar çıkması, daha önce yakalanmalarına rağmen serbest bırakılmaları ve son olarak bir istihbarat muhbirinin 6 cinayet sırasında olay mahallinde olduğunun ortaya çıkması bu iddiayı güçlendirdi. Almanya’da aşırı sağ örgütler hakkındaki en uzman isim olarak kabul edilen Hajo Funke, bu durumu ABD Başkanı Richard Nixon’un istifa etmesiyle sonuçlanan skandala benzeterek “Bu olay Almanya’nın Watergate’idir” diye nitelendirdi. Alman istihbaratı ise dün yaptığı açıklamayla ‘cinayetleri engelleyemedikleri için’ üzgün olduklarını dile getirdi. Almanya’da Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanlığı ve eyaletteki Anayasayı Koruma Dairesi, 2000 yılından beri 8 Türk’ü ve 1 Yunanlı’yı öldürdüğü ortaya çıkan Neo Nazi terör grubunu izlerken geçmişte bazı hatalar yaptığını kabul etti.

Alman Federal Başsavcılığı, 2000 yılından beri 8 Türk’ü ve 1 Yunanlı’yı öldürdükleri ortaya çıkan Neo Nazi teröristlerin, Anayasayı Koruma Dairesi ile ilişkilerinin olduğu iddialarını doğrulayacak hiçbir bulguya rastlanmadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Wulff öldürülen Türklerin aileleriyle görüşecek

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, 2000 yılından beri öldürülen Türklerin yakınlarını cumhurbaşkanlığı konutu olan Bellevue Sarayı’nda ağırlayacak. Almanya Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Wulff’un, kurbanların bazı yakınlarını Alman hükümetinin ve Federal Meclis’in bazı temsilcileriyle birlikte Bellevue Sarayı’nda ağırlayacağı, bu konuda görüşmelerin sürdüğü bildirildi. Wulff dün gece Leo Baeck Ödülü’nü alırken yaptığı konuşmada, Almanya’da ya ayan insanların aşırı sağcı teröristler tarafından öldürülmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, kurbanların yakınlarına hesap vermek zorunda olduklarını, bu nedenle gelecekte insanların korunabilmesi için nelerin daha iyi yapılabileceği konusunun da düşünülmesi gerektiğini ifade etti. vatan