Aydın merkez Yedi Eylül Mahallesi"nde kurulan Cuma Pazarı"nda gerçekleştirilen kampanyaya tanıtımına Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ASTO Yürütme Kurulu Başkanı Veli Tiryaki, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, Fatih Mahalle Muhtarı Yıldız Karataş ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Temiz ve yaşanılabilir bir dünya için insan sağlığı ve çevre temizliğine azami dikkat etmek gerektiğini belirten Başkan Çerçioğlu, “Bu konuda herkese sorumluluk düşüyor. Yıllar önce yaptığımız gibi pazara, çarşıya çıktığımızda file ve bez torba kullanırsak temiz bir dünya yolunda önemli bir adım atmış oluruz” dedi.
Vatandaşlara siyah poşeti bırakıp, bez torbalar veya fileler kullanılmalarını tavsiye ettiklerini kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Bugün Dünya Çevre Günü olması nedeniyle Aydın Belediyesi olarak böyle bir kampanya başlattık. Çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakmak için bu çalışmayı yapma gereği duyduk. Kampanya esnasında konuştuğumuz pazarcı esnafımızın siyah poşetin kanserojen madde içerdiğini bilmediklerini gördük. Bundan sonra bu konuda kendilerinin de hassa olacakları sözünü bize verdiler. Bu kampanyaya destek veren sivil toplum kuruluşlarını, belediye meclis üyesi arkadaşlarımı, muhtarlarımızı ve Aydın halkına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
ASTO Başkanı Veli Tiryaki de, “Gençlerimize bırakacak bir mirasımız yok. Gün geçtikçe gerek karbon ve gerekse çevre kirliliği bizi karamsar bir geleceğe itmekte. Aydın Belediyesi Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde Aydın"da duyarlılığı artırmak için siyah poşete hayır atalarımızdan bize çevreci bir alışkanlık olan file ve bez torbaya dönmek için bu çalışmayı başlattık. Aydın"daki sivil toplum kuruluşları, muhtarlıklar ve özellikle Aydın halkının yoğun kullanımıyla bundan sonra Aydın"da siyah poşet kullanmayacağız” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından belediye tarafından hazırlanan ve ön yüzünde “Sağlıklı Yarınlar İçin Şehrimizi Kirletmeyelim” arka yüzünde ise “Biz Yıkadık Sen Temiz Tut” mesajları yer alan beyaz bez torbaları Başkan Çerçioğlu ve beraberindekiler tarafından pazarda alışveriş yapan vatandaşlara ve esnafa dağıtıldı.