Söke Kız Teknik ve Meslek Lisesi, "Naylon Poşete Hayır" adlı topluma hizmet projesi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce elemelerde başarılı bulundu ve yüzlerce proje arasından finale kalan 70 proje içerisinde yer aldı.

Ankara Başkent Öğretmen Evi'nde dört gün süren etkinlikte jüri önünde bir kez daha görücüye çıkan projeyi, proje danışmanı Söke Kız Teknik ve Meslek Lisesi Tekstil Teknolojisi Alan Öğretmeni Havva Zeybek Şentaş ve Destek Öğretmeni Gülay Küçükboyacı sundu.

Topluma Hizmet Kategorisi'nde yarışan proje, yapılan değerlendirme sonucunda, Türkiye ikincisi oldu ve eylül ayında Fas'ta gerçekleştirilecek ve Ortadoğu ülkelerinin katılacağı yarışmada TÜrkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Söke Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ni ziyaret ederek, proje sorumlusu öğretmen ve yöneticileri başarılarından dolayı kutladı.

Bu tür projelerin artarak devam etmesi gerektiğini belirten Töre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu tür çalışmalara her türlü desteği vereceklerini söyledi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png