Türk Deniz Kuvvetleri"nin NATO"nun Aden Körfezi"ndeki kuvvetinde görevli Gökova Firkateyni, NATO komutasından ayrılarak ulusal komutaya geçti. Türk savaş gemisi bu durumda korsanlara karşı olası bir operasyonda direkt olarak sadece Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı"ndan emir alacak.

YDC Denizcilik"in avukatı Kubilay Marangoz, Karagöl"ün kaptanı Metin Kaptan"dan ilk telefonun dün gece yarısı geldiğini, korsanların, kaptanın bir şirket yetkilisiyle konuşmasına izin verdiğini söyledi. Marangoz"un verdiği bilgiye göre, kaptan, "Sağlığımız yerinde. Bize kötü davranılmıyor. Personelin kamaralara girmesine izin veriyorlar. 40 kişi kadarlar. Ellerinde Kalaşnikof silahlar var" dedi. Marangoz, olaydan bölgedeki NATO gücü ile Türk firkateyni Gökova"nın da haberdar edildiğini belirterek, "Gemi bir limanda demir attıktan sonra fidye için yeniden irtibata geçeceklerini tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Kaptanhaber.com adlı internet sitesi de uydu telefonuyla kaptanla görüştü. Bu görüşmede Metin Kaptan, şunları anlattı: "Aden"in 50 mil açığından geçerken saldırıya uğradık. Roketatarlarla, G-3 tüfeklerle saldırdılar. Ateş ettiler. Şu anda geminin kaptan köşkünün etrafı G-3 mermileriyle delik deşik vaziyette. Mecbur kaldık gemiyi durdurduk. Mürettebat tuvalet banyo iç bölümlere kaçtılar. O saatlerde köprü üstünde çok kişi bulunmadığı için, zarar gören olmadı." Korsanlar, daha sonra telefonu kapattı.

HÜRRİYET