yöntem sayesinde hasta 2 ile 7 gün arasında sağlığına kavuşuyor. Konya Özel Farabi Hastanesi Doktorların dan Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Bülent Erenoğlu, gerçekleştirdikleri ameliyatsız hemoroid tedavisinin bant ligasyon yöntemi olduğunu söyledi. Hemeroidin dışkı yapıldıktan sonra kanama ile kendisini belli ettiğini ve en büyük nedeninin kabızlık olduğunu belirten Erenoğlu, ameliyatsız tedavi yöntemini şöyle anlattı:

"İşlemden önce sıklıkla hastaya lavman ve lokal anestezi kremi uygulanır. Hasta çoğunlukla sol yanına doğru yatırılır. Basur memesi aspiratör adı verilen bir alet yardımı ile dışarıya doğru çekilip, üzerine özel bir alet (aplikatör) yardımı ile lastik bant uygulanır. Bantlar yaklaşık 1 mm çapında ve 2,5 mm kalınlığındadır. Bazen aynı bölgeye iki adet bant uygulanabilir. Bantlar dışkılama ile birlikte 7–10 gün içinde düşerler."

Operasyonun yaklaşık 3 dakika sürdüğünü belirten Op. Dr. Erenoğlu, "Herhangi bir iğne ve kesme işlemi yapmıyoruz. Uygulamanın ardından hastamız normal hayatına devam ediyor. Hastalık ilerlediği taktirde genellikle ameliyat gerçekleştiriliyor. Ama ameliyatın anestezi, ağrı ve uzun süre yatarak tedavi gibi belli komplikasyonları var. Bu yöntemde ise tedavi olan kişi hiç kimsenin yardımı olmadan hastaneden yürüyerek çıkabiliyor. Aynı gün işine dönüyor. İşlemden sonra herhangi bir ağrı duymuyor. Taktığımız bant 2 gün ile 7 gün arasında çürüyerek düşüyor ve dışkı yoluyla atılıyor" diye konuştu.

Haber7