Amerikalı tıp adamlarının 4 yıl önce narın başta kalp ve damar rahatsızlıkları olmak üzere vücut direncine katkı koyduğuna dikkat çekerek, sağlık iksiri narın tüketilmesini istemelerinin ardında; yıllardır başka ürünlerde aradığını bulamayan üreticiler başta Karacasu ve Bozdoğan ilçeleri olmak üzere Aydın"ın bir çok ilçesindeki boş arazilerine nar fideleri ile doldurmaya başlamıştı. Ürün planlamasının olmayışından dolayı ne ekip biçeceğini şaşıran üreticiler de, narın fiyat ettiğini görünce Ege'nin en kaliteli pamuğunun yetiştirildiği Söke Ovasına dahi nar fidanları dikilmişti. 4 yıl önce sağlamı 1 TL ve çürüğü 60 Kr"a satılan ve adeta karaborsaya düşen narın saltanatı 2 yıl sürdü.
Aydın'ın Karacasu ilçesinde nar üreticiliği yapan Geyre Belde Belediye Başkanı Hüseyin Gökçe 2 yıl önce tohurundan satılan nar bahçelerine şimdilerde sahiplerinin dahi girmediğini ifade ederek, “Nar üreticisi artık kendi yemekliği kadar ürün topluyor. Nar ekşisi yapıyor. Biz 4 yıl önce aldığımız paralar karşısında adeta hayal görüyoruz zannetmiştik. 4 yıl önce 90 Kr ile 1 TL arasında nar sattım. Çürük narı dahi 60 Kr"a almışlardı. Biz yıllardır nar üretimi yapıyoruz. Nar bahçelerine dahi gidilmiyordu. Fakat talep artınca tüccarlar hasattan 2-3 ay önce gelip kaparo verip, ürünümüzü bağlıyorlardı” dedi.
“O dönem adeta hayal gibiydi” diyen Gökçe, “Fakat son 2 yıldır ne gelen, nede giden var. Nardan kazanamayan üreticimiz maalesef bu yıl ürününü dahi sulayamadı. Bu nedenle de nar dalında çatladı, çürümeye başladı. Elektrikleri kesilen üreticiler narı sulayamazken, Geyre Belediyesi olarak bizim 150 bin lira belde halkımızın da alacağımız var. Fakat cebinde parası olmayan vatandaşlarımız borcunu ödeyemez duruma gelmişlerdir” diye konuştu.