Mezarda 5 saate yakın kaldığını belirten lise son sınıf ögrencisi "Çok dua ettim, olağanüstü şeyler yaşadım" dedi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi'nde tedavisi süren Osman Arslan, korku içinde geçen saatleri DHA'ya anlattı. Evlerinin bulunduğu Belsin semtinde İ.V ve 3 arkadaşının sigaralarını yakmak için kendisinden ateş istemeleriyle başlayan ve Kuşçu Mahallesi'nde mezara ve oradan da hastaneye kadar uzanan süreci dile getiren Osman Arslan başından geçenleri şöyle anlattı:

"Eve gidiyordum, köşe başında ateşin varmı diye durdular. Aldığım yumruklarla ne olduğunu anlamadan bir otomobile bindirdiler. Otomobilde bana 10-15 yumruk attılar . Daha önce bunlar 6-7 kişiyi kaçırdıklarını söylediler. Sonra Yeşilmahallede bir eve götürdüler. Evde sigara içtiler, bana da ikram ettiler. İz bırakmamak için elmlerine poşet takıp,bir ekmek bıçağını boğazıma sokmaya çalıştılar. Can havliyle bıçağı tutunca ellerim kesildi. Oradan çıkarak Kuşçu Mahallesi'ne götürdüler. Yolda giderken 2 kez otomobili durdurdular. Bu olayda kız konusu maşadır. Tutuklanan İsmail kendisiyle daha önce kavga ettiğimizde ben ona karşılık vermediğimi hatırlatıp keşke bana vurmasaydın diye bağırıyordu. Anlaşılan İsmail kendisiyle yumruklaşmamızı içine sindirememişti. Çete bunlar. İsmail'i mahallede topu topu 6 kez gördüm. Aracı parmakları olmayan biri sürüyordu."

Kapatıldığı mezarda sürekli dua ettiğini ve elleri kesik olduğu için taşları ayaklarıyla iterek oynattığını dile getiren talihsiz lise ögrencisi Osman Aslan "Mezarda olağanüstü şeyler yaşadım, öldüm sandım, bayıldım. Mezardan ayışığını görebiliyordum. Gözlerimin kör olmaması için dua ettim. Allaha hiç etmediğim kadar dua ettim. Mezarda namaz bile kıldım. Mezardayken ufak bir deprem oldu. Taş oynadı. Ellerimi hissetmiyorum ayaklarımla taşın açık arasından çıkmayı denedim. Mezardan çabalarımla kurtuldum. Daha sonra oraya yakın bir bağevinden telefonla dedemi aradılar. Gelip beni aldılar ve hastaneye kaldırdılar. Bir an önce iyileşmeyi bekliyorum" diye konuştu./ vatan